Cevdet Yılmaz'dan 'Gri Liste' açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasının yatırımcı güvenini güçlendireceğini açıkladı. Yılmaz, kararın uluslararası kaynak girişini hızlandıracağını belirtti.

GİRİŞ 28.06.2024 12:27 GÜNCELLEME 28.06.2024 15:01

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye'nin gri listeden çıkmasına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

"Kara paranın aklanması ve terörizmin finansmanının engellenmesine yönelik tamamlamış olduğumuz eylem planı sayesinde, Türkiye bugün gri listeden çıkmıştır.

Bu gelişme ile birlikte uluslararası yatırımcıların ülkemizin finansal sistemine olan güveni daha da güçlenmiştir. Kararın, hem finans sektörümüz hem de reel sektörümüz açısından son derece olumlu sonuçları olacaktır.

FATF nedir? Financial Action Task Force (Malî Eylem Görev Gücü)FATF nedir? Financial Action Task Force (Malî Eylem Görev Gücü)

Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır.

Ülkemize yönelik sermaye akışının ivmelenmesiyle Türk lirası varlıklara olan ilginin artması, dezenflasyon sürecini de hızlandıracaktır.

Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere, bu süreçte emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz."

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.