Bakan Şimşek kritik toplantıda! Türkiye, 3 yıldır bu anı bekliyor

Türkiye'nin, mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden gri listeden çıkıp çıkmayacağına ilişkin karar yarın belli olacak. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yarınki toplantıya katılmak üzere Singapur'a gitti.

GİRİŞ 27.06.2024 15:21 GÜNCELLEME 27.06.2024 17:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Singapur'da iki gün boyunca yatırımcılarla görüşecek ve resmi temaslarda bulunacak.

İKİ GÜN BOYUNCA GÖRÜŞMELER YAPACAK

Bakanlıktan edinilen bilgiye göre, Bakan Şimşek, bugün başlayan Singapur ziyaretini yarın akşam tamamlayacak. Şimşek, Singapur'da iki gün boyunca çok sayıda yatırımcıyla görüşecek, ikili resmi görüşmelerde bulunacak.

Singapur Başbakanı ve aynı zamanda Maliye Bakanlığı görevini yürüten Lawrence Wong ile görüşecek Şimşek, ziyareti kapsamında Singapur Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam tarafından da kabul edilecek. Bu görüşmelerde iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ele alınacak.

YATIRIMCILARI TÜRKİYE'YE DAVET EDECEK

Temasları kapsamında Asya'daki reel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek olan Şimşek, Asya'da ilk kez gerçekleştireceği "road show" kapsamında küresel yatırım fonlarının yöneticileriyle de görüşecek.

Bu görüşmelerde Türkiye'nin ekonomi programını anlatacak Şimşek, şirket ve fonları ülkeye yatırıma davet edecek. Şimşek'in görüşeceği şirketler, doğrudan yatırım potansiyeli açısından da önem taşıyor.

TÜRK ŞİRKETLERİN ASYA ÜSSÜ KONUMUNDA

Güneydoğu Asya'nın önemli ticaret ve finans merkezlerinden Singapur ile Türkiye arasında kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması bulunuyor.

İki ülkenin konumu da birbiri için stratejik önem taşıyor. Türk şirketleri Singapur'u Asya pazarı için üs olarak görürken Türkiye de Singapur merkezli şirketlerin Avrupa Birliği pazarına erişimi için önemli bir merkez olarak görülüyor.

FATF GENEL KURULU'NA DA KATILACAK

Bakan Şimşek'in, Singapur'da gerçekleştirilecek Mali Eylem Görev Gücünün (FATF) Genel Kurul toplantısına da katılması bekleniyor. Şimşek'in, Türkiye'nin FATF'ın gri listesindeki durumunun da ele alınacağı toplantıda konuşma yapması planlanıyor.

Türkiye'nin 2021 yılında girdiği listeden yarınki toplantıda çıkması bekleniyor. Türkiye FATF'in 40 standardının 39'u ile uyumlu hale geldi. Mali Eylem Görev Gücü (FATF), 3 yılda bir açıklanıyor.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 16
  • Ömer Genç 2 gün önce Şikayet Et
    Gri listeye göre bizim evdeki altınlar da sorunlu sayılıyor.Düğünlerdeki hediye altın para kayıtdışı vs vs... Sınır ticareti ha keza... İnsanların birbirine borç vermesi bile istenmiyor...
    Cevapla
  • türk insan 2 gün önce Şikayet Et
    3.5 yıl var başarırsa iyi planlar istediği gibide olmazsa işte sonuç sakat olur başarı bekliyoruz
    Cevapla
  • Hasan 2 gün önce Şikayet Et
    Milli olunca bakanımız..yabancı ne der diye çok dikkat ediyo...arada vatandaş ne der ..öyle dert olsa bari
    Cevapla
  • Can 2 gün önce Şikayet Et
    Bunca adaletsizliğe, yolsuzluğa rağmen, bu ülkenin gri listede olması bile bir mucize. Bence kara listede olmalı.
    Cevapla
  • YAHYA 2 gün önce Şikayet Et
    Ha bire biyerlere gidip geliyor sonra bizim vergiler artıyor bu nasıl iş hani nerde para
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle