Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapay zeka uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Bakan Mehmet Şimşek'in yapay zeka tarafından konuşturularak vatandaşlara yatırım tavsiyesi vermiş gibi gösterildiği videoların şikayet sonrasında sosyal medya mecralarından kaldırıldığını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapay zeka uyarısı
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapay zeka uyarısı
GİRİŞ 26.06.2024 16:08 GÜNCELLEME 26.06.2024 17:50
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "yapay zeka dolandırıcılığının" bugünün en önemli tehlikelerinden biri olduğu vurgulandı.

Kötü niyetli kişilerin yapay zeka yazılımlarını kullanarak gerçek olmayan videolar yayınladığına dikkat çekilen açıklamada, sosyal medya mecralarında tanınan isimlerin video ve görsellerinin kullanılarak istenilen mesajların yapay zeka seslendirmesiyle dolaşıma verildiği kaydedildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hızla yayılan bu dolandırıcılık videolarının sahte olduğunu anlamak oldukça zordur. Mağduriyet yaşanmaması için tüm vatandaşlarımızı her zamankinden daha dikkatli olmaya davet ediyoruz ve bu tür videolara inanarak yatırım yapmamaları konusunda uyarıyoruz. Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in de yapay zeka tarafından konuşturularak vatandaşlarımıza yatırım tavsiyesi vermiş gibi gösterildiği videolar şikayetimizle sosyal medya mecralarından kaldırılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızın yatırım tercihlerine yönelik olarak Sayın Bakanımızın herhangi bir tavsiyesi olmayacağı da aşikardır."

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Uluhan 5 gün önce Şikayet Et
    Az once baktim halen varlar israrla bakanlardan tut İbrahim talisesten ekrem.imamoglu yok mansur yavas yok bilmem kim yuzlerce kisi nin bideo ses kullanilarak yapilmaya devam etmekte bildiriyoruz ama facebookta ozellikle sikayet edilecek bisey goremiyoruz denip hic bisey olmamis gibi devam ediliyor biz sikayet etmenin pismanligi ile kalakaliyoruz.
    Cevapla
  • Kamu Mühendisleri 6 gün önce Şikayet Et
    657 ye tabi Devlet Kamu Mühendisleri ne olacak
    Cevapla
  • Future 2023 6 gün önce Şikayet Et
    Her dolandırıcılık için ayrı ayrı ceza verseniz adamın ömrü yetmez..........Bu neden yapılmıyor.....Telefon dolandırıcıları yıllardır milletin canını yakıyor.Devletin organlarını meşgul ediyor.........Bir kişide demiyorki şu sorunu cezaları artırıp kökünden halledelim..............Yani bazı basit meseleler neden bu kadar zorlaşıyor anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • Sakin 6 gün önce Şikayet Et
    O platformu kapat alternatifi sür piyasays Yada denetim bizde olmalı yoksa yok. Milletişgal edildi Sen sınırda bekle ne işe yarar
    Cevapla
  • yılmaz 6 gün önce Şikayet Et
    Defalarca TPAO ve Bayraktar havacılık içinde facebook ta böyle paylaşım var. Dolandırıcılık şikayetinde bulunuyorum ama reklam karı gidecek diye engel olmuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle