302 milyon dolar silindi! Yatırımcı ne yapmalı: Uzman isim tek tek açıkladı...

Kripto piyasalarında dalgalı hareketler sürüyor. Riskli varlıklardaki yatırımcılara uyarılarda bulunan Finans Uzmanı Helin Çelik, bitcoinde yaşanan sert düşüşün nedenleri de açıkladı.

GİRİŞ 26.06.2024 13:21 GÜNCELLEME 26.06.2024 14:49
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kripto para piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde 58 bin dolara kadar gerileyen Bitcoin, dün 61 bin doların üzerinde işlem gördü. Bu hareketlilik nedeniyle dün gün içinde piyasadan 302 milyon dolarlık pozisyon tasfiye edildi.

Bitcoin spot ETF'lerine 7 gün devam eden net çıkışların ardından 25 Haziran'da toplam 31,01 milyon dolar net giriş oldu.

Riskli varlıklarda yaşanan hareketliliği değerlendiren Finans Uzmanı Helin Çelik, yatırımcılara ‘panik satışı yapmayın’ uyarılarında bulundu. Çelik, panik satışının zarar getirisinin daha fazla olduğunun altını çizdi. Altında yaşanan hareketliliğe de değinen Çelik, altında yıl sonu tahminlerini Haber7’ye açıkladı.

 

 

BİTCOİN NEDEN DÜŞTÜ?

Düşüşün bitcoin ile başlayıp alt coinlere yansıdığını söyleyen Uzman isim Helin Çelik, bu düşüşe neden olan birçok bileşenin olduğunu vurguladı. Çelik, kar realizasyonlarının başlaması ile Fed’in faiz indirimine giderken belirsizliklerin yaşanmasının düşüşte etkili olduğunu dile getirdi. ABD’den gelen verilerin riskli varlıklar tarafında beklenti doğrultusunda gelmediğini ifade eden Çelik, ‘olumsuz’ bir havanın oluştuğunu söyledi. Helin Çelik, gün içinde minimal düzeyde toparlanmaların yaşandığını belirtti. 

 

 

ALTININ SEYRİ NE OLUR?

Altın fiyatlarında yaşanan hareketliliği değerlendiren Helin Çelik, jeopolitik risklerin çözümlenmesi ve Fed tarafında süren belirsizlik ile altının düşüş yaşadığını belirtti. Çelik, altında orta uzun vadeli yatırımcının bu düşüşlerden etkilenmeyeceğini dile getirdi. Ons altında ki gerilemeden bahseden Çelik, yaz aylarında altının yükseliş yaşayabileceğini ifade etti. Altında yaşanan düşüşün alım fırsatı oluşturduğunu söyleyen Çelik, altın için ‘güvenli liman’ yorumunda bulundu.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Fehmi 2 gün önce Şikayet Et
    Yatırımcı, uzun vadede bekleyen kişidir 2. ise pazar kan gölüne döndüğünde mal toplanır, onun için şu dönemde en doğru yatırım uzun vadeli kazanç için kripto paralar.
    Cevapla
  • Murat 2 gün önce Şikayet Et
    Kripto paralar zenginlerin fakirleri global olarak soydukları yeni düzendir.
    Cevapla