Altın ve dolarda son durum

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 2 bin 455 lira seviyesinde işlem görüyor. Çeyrek altın 4 bin 80 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 250 liradan satılıyor.

Altın ve dolarda son durum
Altın ve dolarda son durum
GİRİŞ 26.06.2024 09:23 GÜNCELLEME 26.06.2024 10:40

Dün altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 2 bin 457 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni güne de azalışla başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,1 altında 2 bin 455 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 4 bin 80 liradan, Cumhuriyet altını 16 bin 250 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise şu sıralarda yüzde 0,1 kayıpla 2 bin 316 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin daha fazla ipucu aranması ve banka yetkililerinin temkinli sözle yönlendirmeleriyle varlık fiyatlarında karışık bir seyir izleniyor.

Analistler, Fed yetkililerinin enflasyonun yavaşlamasına dair daha fazla kanıt görmek istediklerini anımsatarak, perşembe günü açıklanacak büyüme ve cuma günü yayımlanacak kişisel tüketim harcamaları verilerinin Fed'in gelecek dönemde izleyeceği yol haritasına ilişkin ipuçları verebileceğini kaydetti.

Dün açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle Bowman, son verilerin enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde düştüğünü gösterse de henüz faiz oranını düşürmenin uygun olduğu noktada bulunmadıklarını ifade etti.

DEV BANKADAN BOMBA TAHMİN

ABD'li dev yatırım bankası Bank Of America ONS altının 1 ila 1,5 yıl içinde 3 bin dolara çıkabileceğini tahmin etti

DÖVİZ KURLARI KURBAN BAYRAMI TATİLİ SONRASI YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dün 33 seviyesini test eden Dolar/TL, güne 32,96 civarında başladı. Euro/TL ise 35,31 civarında işlem gördü.

Piyasalar yarın Merkez Bankası faiz kararı, cuma günü ise dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF'ın aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gri liste kararını izleyecek.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) dünkü toplantısında sanayide yeşil dönüşüm, dijital TL ve toplumsal yatırım notu konuları ele alındı. Toplantıda istihdam teşviklerin gözden geçirilmesi ve yatırım taahhütlü avans kredilerinin hızlandırılmasına da karar verildi.

GÖZLER FAİZ KARARINDA

Merkez Bankası faiz kararını yarın açıklayacak. TCMB'nin faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Gecelik faizlerin dün de dahil olmak üzere dönem dönem politika faizinin altında kalması da piyasada yakından takip ediliyor.

Pazartesi günü politika faizinin altında kalan gecelik faiz dün yeniden yüzde 50 seviyesinin üzerine çıktı.

Merkez Bankası'nın gecelik faizlerdeki dalgalanmayı önlemek için yeni adımlar atabileceği belirtiliyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.