Bayram sonrası piyasalar veri akışına odaklandı! Cuma gününe dikkat!

Kurban bayramı tatili sonrası piyasalarda dalgalı seyir devam ediyor. Yurt içinde faiz kararları ve merkez bankası yetkililerinin açıklamalarıyla dolu bir hafta piyasaları bekliyor. Yurt dışında ise piyasalar yoğun veri akışına odaklandı.

GİRİŞ 24.06.2024 14:09 GÜNCELLEME 24.06.2024 14:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Haziran ayını kapatmaya hazırlanan Borsa İstanbul yılın ilk yarısında yüzde 40’ı aşan bir getiriye imza attı. Yılın ilk yarısında zor günler geçiren endeks, yıla 7 bin 412 puandan başlamıştı. Borsayı negatif etkileyen birçok etmene rağmen endeks 10 bin 899 puanla tüm zamanların zirvesine yükseldi.

28 Haziran’da karara bağlanacak olan Türkiye’nin gri listeden çıkışı sonrası TL varlıklara ilginin artabileceğini söyleyen uzmanlar, Borsa İstanbul’da yeni rekorların kırılabileceğine dikkat çekiyor. Borsada kartları yeniden dağıtma gücüne sahip bir gelişme olarak görülen gri liste kararı 28 Haziran tarihinde netliğe kavuşmayı bekliyor.

Altın, ABD ekonomisindeki dayanıklılığın Fed'in bu yıl birden fazla faiz indirimi yapma olasılığını azalttığını gösteren son verilerle birlikte, haftalık kaybının ardından yatay bir seyir izliyor.

Yılın ikinci ve üçüncü çeyreğine yönelik değerlendirmelerde bulunan A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, yurt içi ve yurt dışında piyasaların seyrini Haber7’ye anlattı.

 

 

BAYRAM SONRASI BORSA RALLİYE Mİ HAZIRLANIYOR?

Geçtiğimiz aylarda Borsa İstanbul’un 11 bin puan denemesi sonrası düzeltme hareketlerinin görüldüğünü söyleyen A1 Capital Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan, ilk düzeltme sürecinin sakin seyrettiğini ancak gündeme gelen ‘vergi’ konusu ile sınırlı kayıpların yaşandığını belirtti. Verginin ertelenmesi ile bayram sonrası kayıpların giderildiğini ifade eden Üzeyir Doğan, bugün itibarıyla telafilerin güçlü olduğunu dile getirdi. Gelecek olan haber akışlarına bağlı olarak Borsa İstanbul’da yeni rekor seviyelerin deneneceğini söyleyen Doğan, borsanın ralliye hazırlandığını belirtti.

Yurt içinde hafta içinde açıklanacak olan faiz kararına değinen Doğan, beklentilerin sabit kalacağı yönünde olduğunu ifade etti. 28 Haziran tarihine dikkat çeken Ekonomist Üzeyir Doğan, Türkiye’nin gri listeden çıkması noktasında beklentilerin arttığını söyledi.

 

 

ALTIN HAFTALIK KAYBININ ARDINDAN DENGE ARAYIŞINDA

Sene başı itibarıyla altını destekleyecek etmenlerde önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Üzeyir Doğan, ancak altının erken fiyatlandığını söyledi. Fed faiz indirim beklentisinin azalması ile altında da düşüş yaşandığını belirten Doğan, jeopolitik risklerinde minimalize edilmesiyle altında kayıpların yaşandığını açıkladı. Doğan, son dönemde ABD’den gelen veriler ile altının desteklenebilmesi açısından yılın son çeyreğine dikkat çekti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • misafir 3 gün önce Şikayet Et
    Bu aylarda iner eylül ekim gibi dış borç ödeme vadeleri geldiğinde yükselir her sene aynı terane.
    Cevapla
  • Misafir 3 gün önce Şikayet Et
    Fed faiz artışına hazırlanıyor veya durağanda devam.
    Cevapla
  • Fikirsiz Fikri 3 gün önce Şikayet Et
    Emekli ikramiyesini faizden kaçmak ve döviz kurlarını yükseltmemek için gram altın aldım. Altın değer kaybediyor. Olsun varsın. Yinede günaha girmeyeceğim.
    Cevapla
  • kosovalı 3 gün önce Şikayet Et
    tabi tabi koskoca thy bile neler yapıyor hissede kazanan kim ? küçük yatırımcı zararda zengine finansman olm ak isteyen varsa borsaya girsin az kaldı tamamen veda edicem borsaya ... haramilik borsada tavan yaptı iyice....
    Cevapla