Yunan basını: ''Türkiye dörtnala ilerliyor'' paniği!

Türkiye'nin askeri envanterini geliştirmesi ve Türk savunma sanayisinin önlenemez yükselişi Yunanistan tarafından endişeyle takip ediliyor.

GİRİŞ 23.06.2024 13:40 GÜNCELLEME 23.06.2024 13:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin imzaladığı yeni savunma anlaşmalarıyla dörtnala ilerlediğini yazan Yunan basını, yeni bir 'haçlı seferi'ni işaret ederek Avrupa Komisyonu'nun Türkiye'nin Avrupa silah sistemleri satın almasına ilişkin maddelerle sınırlamalar ve koşullar talep etmesi gerektiğini ileri sürdü.

"TÜRKİYE DÖRTNALA İLERLİYOR"

Türkiye ile ABD arasında imzalanan F-16 sözleşmesine atıfta bulunan Yunan basını, Türkiye'nin "dörtnala" ilerlemeye kararlı göründüğünü dile getirdi.

Haberde Türkiye'den Orta Doğu'da, Akdeniz'de ve ayrıca Ege'de dikkate alınması gereken bir askeri güç olarak bahsedildi.

Türkiye'nin askeri savunmasını çeşitlendirmesinin Yunanistan çıkarları için tehlike taşıdığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyaretini etkileyici olarak nitelendiren Yunan basını, "Türkiye ve İspanya TCG Anadolu'dan sonra ikinci bir uçak gemisinin ortak inşasının yanı sıra insansız denizaltıların inşası ve büyük İHA'ların üretimi konusunda resmi olarak taahhütte bulundular" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin AB üyesi ülkelerle ikili savunma ilişkilerini sistemli bir şekilde geliştirdiği kaydedilirken Ankara'nın Avrupa'da daha fazla kişisel dost ve müttefik kazandığı belirtildi.

YUNAN BASININDAN "HAÇLI SEFERİ" ÇIKIŞI

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'i Türkiye'nin askeri yükselişini izlemekle yetindiği suçlamasında bulunan Yunan basını, yeni bir "haçlı seferi"ni işaret ederek Avrupa Komisyonu'nun bu yeni döneminde, Türkiye'nin Avrupa silah sistemleri satın almasına ilişkin maddelerle sınırlamalar ve koşullar talep etmesi gerektiğini ileri sürdü.

KAYNAK: STAR
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 36
  • Misafir1 4 gün önce Şikayet Et
    Katolikler. Ortodoks Yunan icin kilini kipirtdatmaz. Yunan adalari versin kurtulsun.
    Cevapla
  • Tatu 4 gün önce Şikayet Et
    Siz hepiniz biz tek buyrun gelin
    Cevapla
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    Artık YETER bundan sonra kimseden hiçbir icazet almadan koşarak yükselen değer olacağız Allahın izniyle İnşallah Haydar ÇELiK Teşekkür ederim ❤
    Cevapla
  • Korkaklar Cumh. 4 gün önce Şikayet Et
    O kadar korkmayın yaw... Yıkılıp gidecek diye öksüremiyoruz bile...
    Cevapla
  • Zavallıcık 4 gün önce Şikayet Et
    Arkamızdan toz bile toplayamazsın yunan boşuna feryat figan etme yaptığın ve yapacağın her şey boş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle