Merkez Bankası'nın swap hariç net rezervlerinde artış sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) swap hariç net rezervleri 14 Haziran haftası itibarıyla 11,4 milyar dolara yükseldi.

GİRİŞ 21.06.2024 11:00 GÜNCELLEME 21.06.2024 11:44
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) rezervlerinde toparlanma ivmesi hız kesmiyor.

Bloomberg HT'nin TCMB bilanço verileri üzerinden yaptığı hesaplamaya göre swap hariç net rezervler 14 Haziran haftasında 5,4 milyar dolarlık yükseliş kaydetti.

Böylelikle TCMB'nin swap hariç net rezervleri 11,4 milyar dolar seviyesine yükseldi.

TCMB, yerel seçimlerin ardından rezervlerin kalitesini artırma konusunda hızlı adımlar atmıştı.

Bu kapsamda TCMB piyasadan döviz alımları gerçekleştirmişti. Seçimlerden bu yana ilgili döviz pozisyonundaki toparlama 76,9 milyar doları buldu.

KAYNAK: BLOOMBERG HT
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    32 yıldır yurt dışındayım burada bayanlar 60 erkekler 65 yaşında emekli oluyor bizde 39 yaşında emekli olup açım diye bağırıyorlar otobüs metro bedava binen ankara kızılaya gelip dikizcilik yapıyorlar nasıl açlıksa ))))))
    Cevapla
  • Okur 2 ay önce Şikayet Et
    Eeeee ne oluyor artıyorsa gıda fiyatları araba fiyatları ev fiyatları mı düşüyor kiraların düştü artış olunca emekliye asgari ücretliye çok mu para veriliyor
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Rezerv yükseldikçe kuduruyor içimizdeki düşmanlar
    Cevapla
  • kamil 2 ay önce Şikayet Et
    emeklinin cebine yansıyan bişey varmı
    Cevapla