4 milyon emekli çalışıyor: "Primlerin emeklilere geri dönüşü sağlanmalı"

Kayıtlı ve kayıt dışı 4 milyon emeklinin çalışmaya devam ettiği belirtiliyor. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Ergün, SGK'ye kayıtlı çalışmaya devam eden emeklilere ilave imkanların sağlanması gerektiğini söyledi.

GİRİŞ 20.06.2024 13:38 GÜNCELLEME 21.06.2024 09:55
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Mart 2024 verilerine göre, 1 milyon 943 bin 579 emekli, sosyal güvenlik destek primiyle çalışmayı sürdürüyor.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada 16 milyon 154 binden fazla kişinin SGK'den emeklilik ve yaşlılık aylığı aldığını belirterek, emeklilerin bir kısmının ekonomik nedenlerden dolayı çalışmaya devam ettiğini söyledi.

SGK'nin Mart 2024 verilerine göre, 1 milyon 943 bin 579 emeklinin SGK'ye sosyal güvenlik destek primi ödenmesiyle çalışmayı sürdürdüğüne dikkati çeken Ergün, şunları kaydetti:

"Veriler bize yaklaşık 2 milyon emeklinin çalışmaya devam ettiğini gösteriyor. Kayıtlı çalışan emekli sayısı kadar, kayıt dışı çalışan ya da çalıştırılan emeklimiz var. Kayıtlı ve kayıt dışı 4 milyon emekli çalışmak zorunda kalıyor. Bu da emeklilerin yaklaşık dörtte birine karşılık geliyor. EYT düzenlemesiyle birlikte çalışan emekli sayısı hızla arttı. Bu tablonun tek bir sebebi var ekonomik nedenler. Emeklilerimiz geçinemedikleri için çalışmak zorunda kalıyor. Emekli aylıklarında artış yapılarak emeklilerin çalışmamaları ve bu sayede oluşacak istihdam açığından gençlerin faydalanması sağlanabilir."

EMEKLİLERE İLAVE İMKAN ÇAĞRISI

Kazım Ergün, sosyal güvenlik destek primiyle kayıtlı şekilde çalışan emeklilere bu durumun ilave bir geri dönüşünün olmadığını, SGK'ye kayıtlı çalışmaya devam eden emeklilere ilave imkanların sağlanması gerektiğini söyledi.

Sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmak durumunda kalan emeklilerin kayıtlılığının teşvikinin önemine değinen Ergün, "Çalışan emeklilerimiz için yapılan prim ödemesinin emeklilere bir şekilde geri dönüşü sağlanmalı. Bu emekli aylıklarından artış sağlayacaktır." dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • Murat 6 gün önce Şikayet Et
    Emekli yılı ne oldu. Seneyi yarıladık bi faydasını görmedik. Siz halen kafanızı kuma gömüp,görmezden gelmeye devam edin.
    Cevapla
  • düşünen deli 6 gün önce Şikayet Et
    1991 seçimlerinde Demirel sırf iktidar olmak için 38-43- yaş emeklilik saçmalığını çıkardı. 33 sene Türkiye bu zararı kapatamadı. şimdi Erdoğan aynı hatayı eyt de yaptı. yaşları küçük primi az olan emekli. yaşları 50 ve üzeri olan primi 8000-9000 gün olmuş hâlâ emekli olamıyor. iki tane Vedat isimli Bakan ülkeyi bitirdi. Vedat Bilgin, Vedat ışıkhan. geçmiş olsun akp
    Cevapla
  • Gunalp 6 gün önce Şikayet Et
    Kimisi hırstan kimiside calışırken har vurup harman savurmuş ev yok bark yok ondan çok azıda gerçekten ihtiyacı olduğu için çalışıyor.
    Cevapla
  • Misafir 6 gün önce Şikayet Et
    bir emekli olarak çalışmak okadar zor geliyorki maalesef 10000 tl maaşla geçinmek çok zor mecburen çalışıyoruz 9500 gün prim ödemişin maalesef asgari ücretten ödendiği için maaş düşük çıkıyor şuan bizim yaptığımız temizlik işini hiçbir lise mezunu veya üniversite öğrencisi yapmaz,mesela kapı danışma gibi işleride
    Cevapla
  • Mehmet Şahin 6 gün önce Şikayet Et
    Hem emekli maaşı, hem çalışma maaşı hem de ilave imkan. Ver devletim ver. 20 yıl çalışıp, 40 yıl boyunca yatırılan aylık primin bir kaç katı emekli maaşı al, üstüne çalışmaya devam edip başka maaş al.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle