Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yatırımcı toplantılarına katılmak için Londra'ya gitti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki yatırımcı toplantılarını İngiltere'nin başkenti Londra ile sürdürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yatırımcı toplantılarına katılmak için Londra'ya gitti
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, yatırımcı toplantılarına katılmak için Londra'ya gitti
GİRİŞ 19.06.2024 13:02 GÜNCELLEME 19.06.2024 13:02
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin Bakanlıktan edindiği bilgilere göre Şimşek, Ekim 2023'teki ziyaretinin ardından yeniden Londra'da yatırımcı toplantılarına katılacak.

Şimşek'in bugün başlayacak Londra temasları, cuma gününe kadar devam edecek.

Yatırım bankaları JP Morgan, Deutsche Bank ve Dome Group tarafından organize edilen toplantılar kapsamında Şimşek, yüzlerce yatırımcıyla buluşacak.

Şimşek, toplantılarda portföy yatırımcıları, başlıca küresel yatırım fonları ve kredi derecelendirme kuruluşları ile bir araya gelecek.

Ayrıca dünyanın önde gelen düşünce kuruluşlarından olan Chatham House'un Londra Konferansı'na katılıp, buradaki üst düzey katılımcılara Türkiye ekonomisindeki son dönem gelişmeleri ve ekonomi programını anlatacak.

Bakan Şimşek, göreve geldiği günden beri Avrupa, Orta Doğu ve ABD'de yatırımcı toplantılarına katılarak, ülkenin ekonomik programını ve yatırım fırsatlarını anlatıyor.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 9
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Yurtdışında yaşıyorum. İş teklifi aldım geldim. Kendimi daha da geliştirip memleketime inşallah geri döneceğim. Şunu üzülerek belirteyim. Yorumlara bakıyorum da, halimiz içler acısı. Her geçen yıl biz geriye gidiyoruz, Avrupa ileriye. İster kabul edin, ister etmeyin
    Cevapla
  • Zeki 4 ay önce Şikayet Et
    Biraz sabır. Türkiye yüzyılı daha yeni başladı. 2071'de Malazgirt zaferinin bininci yıldönümünde dünya önümüzde diz çökecek. Yeter ki Allah o zamana kadar Reis'i başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • ali aslantürk 4 ay önce Şikayet Et
    Bakan Şimşek e güveniyoruz
    Cevapla
  • Korktunmu :) 4 ay önce Şikayet Et
    Türk parası değerlenince avrupa ve abd yi korku sarmış.. :):)
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Syn Bakanıma sesleniyorum tüm işini bıraksın Türkiyedeki kira fiyatlarına el atsın.
    Cevapla
  • Şems 4 ay önce Şikayet Et
    Dış yatırımcı istemiyoruz kardeşim. Ondan sonra tüm Türk şirketlerine siyonist Yahudiler sahip oluyor. Biz de kapitalist küresel sermaye karşısında eziliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle