"İş-Pozitif", 4 ayda 286 bin kadına istihdam sağladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İş-Pozitif Projesi ile 4 ayda 286 bin 940 kadının istihdamı sağlandı.

GİRİŞ 18.06.2024 15:45 GÜNCELLEME 18.06.2024 17:07
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşlarını bir araya getiren İş-Pozitif Projesi, kadın istihdamına katkı sağlamaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde kadın istihdamını artırmak için 9 Şubat'ta hayata geçirilen projeye, 8 bakanlığın yanı sıra sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşları da katkı veriyor.

"İSTİHDAM SAYISI DAHA DA ARTACAK"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, projenin kayıtlı kadın istihdamına destek olduğunu belirterek şu bilgileri paylaştı:

"İş-Pozitif sayesinde 286 bin 940 kadının istihdamla buluşmasına aracılık ettik. Bu sayı önümüzdeki dönemde daha da artacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, kalkınan ve büyüyen Türkiye hedefine ulaşabilmek için kadınların istihdama katılmalarının önündeki engelleri ve riskleri azaltarak, çalışma hayatında daha fazla yer almalarına destek vermeye devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 8
  • H.G. 3 ay önce Şikayet Et
    Bazı işletmeler hibe desteğinden yararlanmak için erkekleri işe almıyor. Amaçlanan ne? Ne yapılmak isteniyor. Siyonizm; Ataerkil toplumdan hoşlanmaz, onların amellerine ortak olmayın.
    Cevapla
  • bahri 3 ay önce Şikayet Et
    Kadın istihdamına öncelik verileceğine erkek istihdamı artırılsın, toplumda huzur ve sağlıklı aile için bu elzemdir. Kadın çalıştırılmaz.
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Bu kampanylarınız sayesinde ülkede doğum oranı Avrupa ortalamasına kadar düştü! Anlamakta zorluk çekiyorum! Bizzat sayın Cumhurbaşkanımız doğumu teşvik ederken aynı zamanda doğuma en büyük engel olan kadın istihdamını sürekli arttırıyor. Bu nasıl bir iş ki Ak parti döneminde doğum oranımız %3'lerden %1,7'lere kada düştü. Aklımızı başımıza almalı, fıtrata uygun politikalar geliştirmel..
    Cevapla
  • Ahmet 3 ay önce Şikayet Et
    Çalışan her kadın, işsiz bırakılan bir erkek demektir. Çaleşan her kadın, azalan nüfüs demektir. Çalışan her kadın, ilgisiz büyüyen çocuk demektir. Çalışan her kadın, toplumumuzun değer ve ahlak dokusunda artan yozlaşma demektir. Çalışan her kadın, yok olan evlilik, artan boşanma demektir. Çalışan her kadın....
    Cevapla
  • Gül 3 ay önce Şikayet Et
    Marifet adam olmakta, bir ev hanımı sonradan çalışma hayatına giriyorsa; koca görevini layıkıyla yapmıyordur! En azndan çevremden gözlemlerm bu yönde.eşime minnettarım bulunmaz bir insan her zaman önceliği benim sağlığım,rahatım ve mutluluğum. ben de hanımı olarak ona göre davranıyorum. 17 senelik evliyz ama her günümüz ilk gün gibi Allah'a şükürler olsun. Aynı zamanda iyi bir evlat o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle