GİB'ten yurt dışına çıkış harcı açıklaması

Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların yurt dışına çıkış harcına yönelik spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmamaları için uyarıda bulundu.

GİRİŞ 15.06.2024 15:08 GÜNCELLEME 15.06.2024 16:00
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruda, yurt dışına çıkış harcının yeniden belirlenmesine ilişkin çalışmaların olduğunun basına yansıyan haberlerde yer aldığı belirtildi.

Diğer vergi kanunlarında olduğu gibi yurt dışına çıkış harçlarının da etkililik ve verimlilik yönüyle sürekli değerlendirmeye tabi tutulduğuna işaret edilen duyuruda, "Bilindiği üzere bu harç, yurt dışına çıkış yapan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından, çıkış başına maktu olarak alınmaktadır. Yurt dışına çıkış harcının, yurt dışına çıkış tarihinde yürürlükte bulunan tutarlar üzerinden ödenmesi gerekir. Dolayısıyla çıkan haberler nedeniyle bugünden harç pulu satın almak veya diğer yollarla harcı ödemek, çıkış tarihinde geçerli tutarın ödenmeyeceği anlamına gelmez. Vatandaşlarımızın bu tür spekülatif haberler nedeniyle mağdur olmaması için Başkanlığımız açıklamalarını takip etmesi önem arz etmektedir." ifadesi kullanıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 65
  • Bir fikir 4 gün önce Şikayet Et
    Bak aklı olanlar ülkeyi terketti gitti maalesef aklı yetmeyenler burada tuzağa düştü
    Cevapla
  • okumuş cahil 4 gün önce Şikayet Et
    sosyal medyada takip ettiğin avrupa ya gitmediğin ve yaşamadığın için orasının harikalar diyarı olduğunu düşünüyor ve hayal ediyorsun. avrupada çalışırsan karı koca olarak yıllık 5000 euro biriktirebilirsin oda evde otırucan hafta sonu dahil spontane yaşamak yok bu para kesilen vergiler den sonra ha bu arada o biriktirdiğin 5bin ile memleketin de tatil yapamazsın hayal anca türkiye de
    Cevapla
  • Murat bayrak 5 gün önce Şikayet Et
    Aklınız yok herhalde .Kuzey kore yada Türkmenistan olmak istiyorsanız gidin orada yaşayın
    Cevapla
  • ANIL 5 gün önce Şikayet Et
    En güzeli vatandaşlıktan çıkmak. Bir faydası yok alsine zararı var zaten
    Cevapla
  • vatansever 5 gün önce Şikayet Et
    belirlenen enflasyon üzerinde hiç bir zam veya haraç alınamaz. mahkemeden iptal edilir. tabi bu ülkede adalet varsa
    Cevapla
  • Vatandaş 5 gün önce Şikayet Et
    Gidene 100 dolar, gelenlerde 100 dolar alındın, bizimkiler yarısını kendi komusyonları olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle