Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon ve faiz açıklaması: 'Olumlu bir konuma taşıyacağız'

Enflasyon hedefine ilişkin değerlendirmede bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız" dedi.

GİRİŞ 15.06.2024 13:59 GÜNCELLEME 15.06.2024 14:32
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ardından da İtalya'ya yaptığı ziyaretler sonrası dönüş yolunda, aralarında Kanal 7 Ankara Temsilcisi ve Haber7 Yazarı Mehmet Acet'in de olduğu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“SON ÇEYREKTE ENFLASYONU OLUMLU BİR KONUMA TAŞIYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Enflasyonla ilgili uygulanan politikalarda hedefe doğru yaklaşıldığı görülüyor. Tam olarak rahatlama için hedef nedir?” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Yılın son çeyreğini bekleyeceğiz. Yılın son çeyreğinde inşallah bunlar tam manasıyla görünecek. Şu anda işi sıkı tutuyoruz. Ama bütün mesele yine geliyor, faiz olayına dayanıyor. İnşallah faizde atacağımız adımlarla enflasyonu son çeyrekte çok daha olumlu bir konuma taşımış olacağız. Nitekim ekonomide dengelenmeye yönelik politikalar meyvelerini veriyor.

MİLLETİN EKMEĞİNE KAN DOĞRAYANLARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ

Cari işlemler açığı önemli ölçüde azaldı. Mayıs itibarıyla yıllık ihracatımız 260 milyar doları aştı. İthalatımızdaki düşüş aynı şekilde sürüyor. Merkez Bankası rezervlerimiz 146,2 milyar dolarla tarihimizin en yüksek seviyesine çıktı. Rezervlerdeki artış devam edecek. Hayat pahalılığını tetikleyen sebeplerden olan fahiş fiyat artışları ve fırsatçılıkla mücadelemizden de taviz vermiyoruz. Milletin aşına ve ekmeğine kan doğrayanlara göz açtırmayacağız. Bu kritik süreci bir taraftan mali disiplini koruyup, kamuda tasarrufu teşvik ederek, diğer taraftan denetimleri artırarak hassasiyetle yürüteceğiz.”

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 43
  • Milletin ferdi 5 gün önce Şikayet Et
    22 sendeir Türkiye nin her sorununa çözüm ürettiğiniz gibi bunu da çözeceğinize güvenimiz tamdır. Beklentimiz bunun kalıcı olmasıdır. İBB yi nasıl sağlam temellere oturttuysanız 5 sendeir beceriksiz sorumsuz bir chdp yönetimiz bile temel hizmetleri bozaMadıysa sizden sonra Devletimizin de temel hizmetlerde sorun yaşamadan yola devam edebilmesi için gerekli alt yapıyı sağlamlaştırın.
    Cevapla
  • Ömer eğmen 5 gün önce Şikayet Et
    Berat albayrak gelsin onun hakkını yediler akıllı adamdı dolarla mı maaş alıyorsunuz dedi doğru cümleydi ürünlere ne kadar zam yapabilirler ekme 100 lira olursa fırıncı 100 ekmek satacağına 5 ekmek satacak uncu 10 çuval satacağına 1 çuval satacak buda batmalar meydana gelecek piyasada zaman ile oturacaktı faiz artırımı sadece haramzadelerin işine yarıyor
    Cevapla
  • Misafirhalil ilhan 5 gün önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım vatandaş geçim derdinde faizciler lerle ugraşın çifçi bitik hayvan üreticisi tükendi ufak olanlarbaronlar hariç tarım can çekişiyor üretici bitiyor açıkcası yolun yolumuz ama allah aşkına üreticiyi desteleyin ben daha ne diyeyim
    Cevapla
  • Yalnız değilsin 5 gün önce Şikayet Et
    DEVLET ceza kesiyor yargı affediyor ReiS ne yapsın. Eğitimde en az 9000bin ajan yargıda yüksek hakim savcılardan ajan referansı olmayan yukselemiyor. Muhalefete potansiyel ajan. İktidarı da etrafı kuşatılmış sizmalar var.. memleket 1960 darbesinden veri ajan bürokrasinin elinde kukla. ReiS direniyor. Lakin yalnız kalıyor
    Cevapla
  • Vatandaş 5 gün önce Şikayet Et
    Hükümeti göreve davet ediyorum. Temel gıda maddelerinin fiyatlarına taban fiyat uygulasin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle