Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon 660 bin turist ziyaret etti

Nevşehir Valisi Ali Fidan, Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'yı yılın ilk 5 ayında 1 milyon 660 bin turistin ziyaret ettiğini söyledi.

GİRİŞ 15.06.2024 13:21 GÜNCELLEME 16.06.2024 12:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Nevşehir Valiliği'nde geleneksel bayramlaşma töreni düzenlendi. Kurban Bayramı'na yönelik tedbirlere ilişkin açıklamada bulunan Nevşehir Valisi Ali Fidan, vatandaşların huzur ve güven içinde bayram tatili geçirebilmesi için her türlü tedbirin, en ince detayına kadar değerlendirilerek alındığını belirtti.

Kapadokya bölgesinin Türkiye'nin önemli turizm destinasyonlarından biri olmayı sürdürdüğünü söyleyen Vali Fidan, "Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açık bulundurulan müze, ören yeri ve yer altı şehirlerini bu yılın ocak- mayıs döneminde 1 milyon 660 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Bölgemizde bu oran ile geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 26 bir artış sağlandı. Bu rakamlar da halen bölgemizin, ülkemizde en önemli destinasyon merkezlerinden biri olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koydu. Kurban Bayramı tatili süresince de bölgedeki konaklama tesislerinde yüzde 80-90 oranında bir doluluğun ortaya çıkmasını tahmin ediyoruz" dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • asıl yorum 1 hafta önce Şikayet Et
    Tarih nedir bilmezsen her yer taş kaya gelir. Balına binmek zorunda değilsin. Öğretmen evinde 700 TL ye kalırsın gezer gidersin.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Bence hiç bir albenisi yok. Herywr taş kaya toprak tarla. Üstelik türklere pahalı.
    Cevapla
  • sahin 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu pahalilikla devam edilirse 1 milyon degil 10 bin ancak gelir
    Cevapla