Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentileri hakkında sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Bakan Şimşek açıklamada, "​Enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürüyor." ifadesine yer verdi.

GİRİŞ 14.06.2024 13:46 GÜNCELLEME 14.06.2024 15:07
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Bakan Şimşek, X sosyal medya hesabından, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın haziran ayına ilişkin Piyasa Katılımcıları Anketi'nden çıkan sonuçları değerlendirdi.

Mehmet Şimşek

Enflasyon beklentilerindeki gerilemeye dikkati çeken Şimşek, şunları kaydetti:

"Enflasyon beklentilerindeki iyileşme sürüyor. Programımızla artan güven ve öngörülebilirlik enflasyon beklentilerine de yansıyor. Yıl sonu enflasyon beklentisindeki gerileme haziranda da devam etti. 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentisi yüzde 31,8'e, 24 ay sonrası beklenti yüzde 20,3'e geriledi. Beklentiler hedeflerimize yakınsamaya devam ettikçe dezenflasyon sürecimiz daha da hızlanacaktır."

 

“2026’DA TEK HANELİ ENFLASYONA ULAŞMAK İSTİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonu 2025'te yüzde 20'nin altında, 2026'da ise tek haneli oranlara ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Merkez Bankası anketinde enflasyon beklentilerinin düşmeye ve hedeflerine yaklaşmaya devam ettiğini belirtti.

Cevdet Yılmaz

Siyasi istikrar ve güven ortamında Orta Vadeli Programı uygulamayı sürdüreceklerine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"2025 yılında yüzde 20'nin altında, 2026 yılında tek haneli oranlara ulaşmayı hedefliyoruz. Para politikasının yanı sıra maliye politikası ve verimliliği artıran yapısal reformlar ile sonuç alacağız. 2024'ün ikinci yarısında başlayacak olan dezenflasyon dönemi istikrar içinde büyüme ve sosyal refahı kalıcı olarak artırma amacımıza da hizmet edecek."

KAYNAK: HABER7
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 23
  • Elazig 2 ay önce Şikayet Et
    Her ürünün alt ve üst fiyatını belirleyeceksin Devlet olarak sen şu ürünü bu fiyata satamazsın diyebileceksin.Sattimi el koyacaksın dükkanına.Nasil kayyum atamasını biliyosunuz bunuda böyle yapın ozaman
    Cevapla
  • Yusuf 2 ay önce Şikayet Et
    Oraya atama yapılıyor çünkü pkk el ele oldukları için anladı mı ne oldu zoruna mı gitti pkk sevici haddini yerini bil
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    temmuzda ötv ye yüzde 20 zam yapılcak deniyor. önce devlet vergiye zam yapmayı bırakmalı
    Cevapla
  • Abdullah kasip 2 ay önce Şikayet Et
    Şimdi pazardan geliyorum. Fiyatlar birden yükselmiş çünkü bayram var. Neden müdahale edilmiyor. Bu ani yükselişler ay sonu eflasyon rakamlarına acaba yansıyor mu?
    Cevapla
  • 2525 2 ay önce Şikayet Et
    Hergun 3 harfli marketlerde zam.kucuk esnaf onlardan daha beter.
    Cevapla
  • Toprak 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakanım bu bayramda vergileri çok sıkı takip edin aman yoksa hemi fahiş fiyat hemi vergi kaçırma.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle