BAE'den Türkiye planı! Al Mazroui: 'Liderlerimiz anlaştı'

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suhail bin Mohamed Al Mazroui, Hazar bölgesi ve Azerbaycan'daki doğal gaz ve petrol yatırımlarına dikkat çekerek Türkiye'ye de daha fazla yatırım yapmayı planladıklarını bildirdi.

BAE'den Türkiye planı! Al Mazroui: 'Liderlerimiz anlaştı'
BAE'den Türkiye planı! Al Mazroui: 'Liderlerimiz anlaştı'
GİRİŞ 14.06.2024 17:23 GÜNCELLEME 14.06.2024 17:23
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji Bakanı Suhail bin Mohamed Al Mazroui, Türkiye'nin çok güçlü bir ekonomiye sahip olduğunu belirterek "Türkiye'de sadece enerji tarafında değil, tarımda, ulaşımda, turizmde ve diğer alanlarda da pek çok yatırım olanağına bakıyoruz." dedi.

"BÜYÜK BİR TECRÜBEYE SAHİBİZ"

Al Mazroui, St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu (SPIEF) kapsamında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin BAE için önemli bir ortak olduğunu vurgulayan Al Mazroui, "Türkiye ile ilişkilerin gelişeceğine inanıyoruz. Türkiye ile sadece enerjide değil, ulaşımda da bağ kurabileceğimize inanıyoruz. Türkiye yenilenebilir enerjiye de açık durumda ve büyük bir tecrübeye sahibiz." diye konuştu.

Türk ekonomisinin bölgede ve dünyada önemli bir rol oynadığını belirten Al Mazroui, "Türkiye önemli ve çok güçlü bir ekonomi." değerlendirmesini yaptı.

"TÜRK ŞİRKETLERLE YATIRIM YAPMAK MANTIKLI"

BAE'nin yenilenebilir enerji alanında 40'tan fazla ülkede çalışmalar yürüttüğüne işaret eden Al Mazroui, "Bu nedenle yenilenebilir enerji projelerini genişletmek için Türkiye'ye ve Türk şirketleriyle birlikte yatırım yapmak bizim için mantıklıdır." ifadesini kullandı.

Al Mazroui, "Türkiye'de sadece enerji tarafında değil tarımda, ulaşımda, turizmde ve diğer alanlarda da pek çok yatırım olanağına bakıyoruz." dedi.

LİDERLERİMİZ FİKİR BİRLİĞİNİ SAĞLADI

Türkiye'nin doğal gaz ve diğer altyapılar açısından Avrupa'yı birbirine bağlayabileceğine dikkati çeken Al Mazroui, "Liderlerimiz arasında bu konuda adım atılması için giderek daha fazla fikir birliği sağlandığını düşünüyorum." diye konuştu.

Al Mazroui, "Bildiğiniz gibi Hazar'a, Azerbaycan'a yatırım yapıyoruz ve Türkiye'ye de bağlanıyoruz. Dolayısıyla bizim için Türkiye gerçek bir ortaktır." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 26
  • Fatih 6 gün önce Şikayet Et
    Ulusal güvenlik meselesi olan sektörler hariç değerlendirilebilir .. mesela tarımdan uzak dursunlar.. ne olur ne olmaz israil adına gizli toprak alımı bile yapabilirler.. ne de olsa kankaları.. ondan sonra getirip toprağa ne ekerler belli değil..
    Cevapla
  • Cvcc 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunların akıl hocaları İngiliz ler çok dikkat edin her an her şey e uyarlar
    Cevapla
  • Mrbm 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara güvenilmez hele tarım konusunda bunların ipi kimin elinde olduğu belli asla güvenilmez ıran gibi
    Cevapla
  • Türkoğlu 1 hafta önce Şikayet Et
    Ortaklık faydalıdır. Lakin bu Kanadalı Altın şirketleriyle olduğu gibş yüzde 80 Kanadalı şirkete yüzde yirmi Türk şirketi ortaklığı gibi olmasın. Öncelikle altınımızın Kanada, Alman, Hollanda ve ABD li şirketlerce sömürülmekten kurtarılması lazım. Yabancı yetli şirkete ortak olacaksa en az yüzde 51 hisse bize ait olmadı gerekir.
    Cevapla
  • Ülkem 1 hafta önce Şikayet Et
    bunların ipi abd ingilterenin elinde onun için bunlarla iş yaparken 40 düşün 1 iş yap onuda şüpheyle yap bunlar kendilerinden başka hiçbir kimseyi düşünmez aman dikkat filistinde nerdeyse 70 bin Müslüman katledildi vede edilmeye devam ediyor kılları kıpırdıyormu ? kalkmış yatırımdan bahsediyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle