Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığında bıraktı.

Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi
Japonya Merkez Bankası politika faizini değiştirmedi
GİRİŞ 14.06.2024 09:17 GÜNCELLEME 14.06.2024 09:17

BoJ iki günlük para politikası toplantısının ardından kararlarını açıkladı.

Açıklamada, kısa vadeli faiz oranlarının yüzde 0 ila yüzde 0,1 aralığında sabit bırakılmasına karar verildiği bildirildi.

Banka, tahvil alımları konusunda da mart ayında aldığı kararlara uyacağını belirttiği açıklamada, kararın 8-1 çoğunluk oyu ile alındığı ifade edildi.

Açıklamada, ülke ekonomisinin bazı kısımlarının zayıf kalmaya devam etmesine karşın kısmen toparlandığı, kurumsal karların artmasıyla şirketlerin sabit yatırımlarında ılımlı bir artış trendi olduğu belirtildi.

Hizmet fiyatlarındaki yumuşak artış sebebiyle enflasyonun yıllık olarak 2,0-2,5 aralığında yer alarak enflasyon beklentilerinin arttığı aktarılan açıklamada, Japonya ekonomisinin potansiyel büyüme oranının üzerinde büyümeye devam edeceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Açıklamada, "Yurt dışı ekonomik faaliyetler ve fiyatlardaki gelişmeler, emtia fiyatlamaları ve yerli firmaların ücret ve fiyat belirleme davranışları da dahil olmak üzere ülkenin ekonomik faaliyeti ve fiyatlarına ilişkin yüksek belirsizlikler varlığını sürdürüyor." değerlendirmesine yer verildi.

Öte yandan BoJ, açıkladığı bir diğer metinde piyasa üyeleri ile gelecek dönemde tahvil alımlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunacağını, söz konusu toplantının zamanının banka tarafından açıklanacağını duyurdu.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.