Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: TBMM'ye sunulacak

Borsada vergi düzenlemesine dair çalışmanın ertelendiğini belirten Bakan Şimşek; vergide adaleti ve verimi artırma ile vergide kayıt dışılıkla mücadele konusundaki düzenlemenin de yakın zamanda TBMM'ye sunulacağını açıkladı.

Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: TBMM'ye sunulacak
Bakan Şimşek'ten vergi açıklaması: TBMM'ye sunulacak
GİRİŞ 13.06.2024 19:10 GÜNCELLEME 13.06.2024 20:50
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide kayıt dışılıkla mücadele konusunda yeni bir düzenlemenin yakın zamanda TBMM 'ye sunulacağını açıkladı.

Şimşek ayrıca, borsada vergi düzenlemesine dair çalışmanın da ertelendiğini belirtti:

"Vergide etkinliği ve adaleti artırmaya, kayıt dışılığı azaltmaya yönelik vergisel düzenlemeleri içeren paket yakın zamanda TBMM'ye sunulacak.

İlgili tüm taraflardan gelen geribildirimler doğrultusunda borsaya yönelik taslak vergi çalışmasını yeniden değerlendirmek üzere bir süreliğine erteliyoruz."

KAYNAK: HABER7
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 132
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    PROFESÖRLER BİLE TV DE TARTIŞTI çin otomobillerine niçin vergi konuyor çözemiyoruz dediler!Düşünün ki bunu tv de tartışan profesörler bile çözemedi!! AMA benim bir fikrim var BU KESİNLİKLE IMF emridir!!! Hiç bir ülke böyle birşey yapmıyor dediler TV de tartışan profesörler!! Hatta Almanya'yı örnek verdiler oradaki halkın gelirleri Türkiye'deki halkın 10 katı ama onlar bile vergi koymadı
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Ticaret yollarının inşası için mücadele veriyoruz . Düşünen var mı , bu yolun başında hangi endüstriyel dev ülke var ? Zengezur koridoru ve Modern ipek yolu , Kalkınma Yolu ve Faw Limanı nere ile ticaret yapacak ? Tabiki Çin . Şayet , Çin ile Türkiye arasında kötü ticari ilişki olursa , kim zarara uğrar ?
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Ticarette restleşmelere sürükleyen uygulamaları sakıncalı buluyorum . Çin , batarya tedarikçisi dese ki sen benim Çin otomotiv şirketlerine vergi artırıyorsun , Ben de senin yerli şirketine batarya , yan parça vb temin etmiyorum dese ? Yerli üretim yapabilir miyiz ? Hayır !
    Cevapla
  • Afferin Sana 2 ay önce Şikayet Et
    Hay aklınla bin yaşa Kamil yaaaa...Sen düşünmeseydin böyle bir şeyi düşünecek kimse çıkmazdı wallaaaaaa...
    Cevapla
  • Düşün 2 ay önce Şikayet Et
    Küçük yatırımcı birkaç kuruş kazanmak için borsaya giriyor siz vergi derdine düşüyorsunuz? Vatandaşı bırakın artık ya ülkenin zenginleri iş adamları hakkıyla vergilerini versinler bütçe açığı filan kalmaz ülkede onların peşine düşün siz bırakın vatandaşı her şeyde ezilmiş ve yıpranmış zaten pahalılık, enflasyon, alım gücü bitmiş bırakın lütfen rica ediyorum sayın bakanım.
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkesi içerisinde Çin yatırımlarını teşvik etmek isteyen AB ülkeleri var , İspanya , Chery Fabrikası açarken , Macaristan , BYD Fabrikasını açıyor . Yatırımcı ve yatırım çekmek bir yana , olanı da kaçırıyoruz . Honda neden Türkiye fabrikasını kapattı gitti ? Bizden çok ₺ kâr etmiyorlar ki dursunlar , Onlar güçlü paralar $ , € ,£ ve pazarlar kâr getiriyor ona bakıyorlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle