Putin Batı'ya petrol ambargosunu uzattı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasına katılanlara petrol ve petrol ürünü satışına yönelik yasağın süresini uzattı.

Putin Batı'ya petrol ambargosunu uzattı
Putin Batı'ya petrol ambargosunu uzattı
GİRİŞ 13.06.2024 19:00 GÜNCELLEME 13.06.2024 19:01
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle, Batılı ülkelerin Rus petrolüne varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulamasına karşı yaptırım kararının süresi 31 Aralık 2024'e uzatıldı.

Rusya, 1 Şubat 2023'te yürürlüğe giren kararla, tavan fiyat uygulamasına katılan kişi ve şirketlere 30 Haziran 2024'e kadar petrol ve petrol ürünü satışını yasaklamıştı.

Tavan fiyat uygulayanlara petrol sevkiyatı yalnızca Putin'in özel izniyle gerçekleşebiliyor.

G7 ve Avrupa Birliği ülkeleri Aralık 2022'de, Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmaya varmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 28
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    ABD'nin , Venezuela petrolüne ihtiyacı olsa , ambargo koyarmıydı ? İşine geliyor , Sen satma ! Ben kendi petrolüme ve şirketlerimin kontrolündeki petrole piyasa bulur , değerlendiririm diyor . Onlara , kaynaklarını keyfiyen sömüreceği ve hegemonya gücüyle ezeceği ülke mi yok ! Var , çok var .
    Cevapla
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    ABD , Kanada , Norveç keyfine bakar , Zaten petrol zengini ülkelerdir . Rus petrolü bulamayınca , pipeti Afrika'ya sokarlar , fırt diye petrolünü alırlar .
    Cevapla
  • ismet 2 ay önce Şikayet Et
    avrupaya petrol verme helal putin
    Cevapla
  • Kaptam 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa ve ABD ye karşi meydan okuyor helalsana
    Cevapla
  • Sakin 2 ay önce Şikayet Et
    Zihinler sosyal medyayla önce işgal ettiler şimdide yönetiyorlar. Bukadar batı araç gereci sosyal medyası vs kullanarak halkını işgalden koruyabilen devlet varmıdır:))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle