Dolandırıcıların HGS borcu tuzağına dikkat!

PTT AŞ, vatandaşları, Hızlı Geçiş Sistemi'ne (HGS) yönelik borçlu olduklarına dair gelen kısa mesajlara ve bakiye yüklemesi yaparken karşılaşabilecekleri sahte internet sitelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

GİRİŞ 15.06.2024 11:03 GÜNCELLEME 15.06.2024 11:13
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, şirket isminin HGS ödemelerinde yaşanan dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanıldığının tespit edildiği bildirildi.

Cep telefonlarına gönderilen ''Sayın abonemiz HGS borcunuz bulunmaktadır. İcra takibinin başlatılmaması için linke tıklayarak ödeme yapabilirsiniz'' mesajlarıyla tuzağa çekiliyor.

Dolandırıcıların, vatandaşlara borçlu olduklarına dair kısa mesajlar gönderdiklerinin ve sahte internet siteleri aracılığıyla bakiye yükleme yapmaya yönlendirildiklerinin belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Vatandaşlarımızın bu tür kısa mesajlara itibar etmemelerini, mesajlarda yer alan bağlantı linklerini açmamalarını ve kişisel bilgilerini paylaşmamalarını önemle rica ederiz. HGS bakiye sorgulama ve yükleme işlemleri PTT'nin resmi internet siteleri olan 'https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/' ve 'https://hgs.pttavm.com/ ' adresleri kullanılarak veya e-Devlet Kapısı aracılığıyla gerçekleştirilebilir."

VATANDAŞLARI TUZAĞA ÇEKEN MESAJLAR

Gönderilen SMS'ler de, kişilere ödenmemiş borçları olduğu belirtilerek, mesajda bulunan linke tıklamaları isteniyor. Bu yöntemle, kullanıcıların dikkatini çekip onları dolandırıcıların hazırladığı sahte sayfalara yönlendirmeyi hedefliyorlar. Gönderilen linke tıkladığınızda ilk aşamada kullanıcıların sadece T.C kimlik numarası bilgileri kabul ediliyor.

SAHTE WEB SAYFASINA YÖNLENDİRME YAPIYOR

Linke tıklayan kullanıcılar, HGS Borç Ödeme adlı sahte bir sayfaya yönlendiriliyor. Bu sahte sayfada, yalnızca doğru T.C. kimlik numaraları kabul ediliyor. Kurumun resmi sayfasına benzeyen bu sahte sayfayı fark etmeyen mağdurlar, kimlik bilgileri ve ödeme yapmak için kullandıkları kredi kartı bilgilerini girdiklerinde dolandırılıyorlar.

KAYNAK: AA, HABER7
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Haber7 okuru. 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu geçen sınavda yapay zekayla kopya çeken çocuğu işe alın. Bol maas verin ki kotu uola sapmasin. :) Sorunu ortadan kaldırır. Vatandasi kurtarır. :)
    Cevapla
  • Tarik 1 hafta önce Şikayet Et
    Bankaya hesabımdan otomatik ödeme yaptım köprü ve otoyol ücretlerinden hariç PTT nin 12,16ve 19 lira olarak defalarca kestiği ücret var bu neyin kesintisi zaten banka vasıtasıyla ücretler odenmiyormuda tekrardan bunlar alınıyor bizden .
    Cevapla
  • ahmetsever 1 hafta önce Şikayet Et
    Burası haber sitesi, bu soruyu buraya sormak yerine ilgili bankaya veya PTT'ye sorsan cevabını alırsın, burada sana kim nasıl çevap versin?
    Cevapla
  • İşbirlikçiler var 1 hafta önce Şikayet Et
    Mesaj i atan tel belli. Banka belli banka hesabı belli. Ben anlamadım. Banka GSM bunlarla ortak olmazsa yargı da herşey ortada iken kılıf uydurup soyguncuyu koruyorsak8 öyledir biz manda ülkesiyiz. Ki öyledir
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Siber devriyeler bunlarla alakalı neden işlem başlatmıyor. Hepsi organize suç örgütü. İlla kervanın yoldamı hizaya gelmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    bankaların ajanları bunlar bankalar artık çok tehlikeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle