TPAO, Ege Denizi'nde petrol arayacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Karadeniz ve Akdeniz'den sonra şimdi de Ege Denizinde petrol aramak için 9 adet ruhsat başvurusu yaptı.

GİRİŞ 13.06.2024 09:25 GÜNCELLEME 13.06.2024 18:34
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Türkiye petrol arama çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, Ege Denizi için yeni hamle geldi.

9 ADET RUHSAT BAŞVURUSU

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Ege Denizi'nde petrol arayacak. Bu kapsamda 9 ruhsat için başvuru yapıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) konu ile ilgili ilanları Resmi Gazete'de yayımlandı.

İLANLAR RESMİ GAZETE'DE

Buna göre, TPAO, Ege Denizinde Türk Karasuları içinde koordinatları belirlenen alanlarda 9 adet petrol arama ruhsatı almak için 5 Haziran 2024 tarihli dilekçelerle MAPEG'e müracaat etti.

GÜNLÜK 43 BİN VARİLE ULAŞILDI

Günlük 100 varil petrol çıkarma hedefine adım adım yaklaşan Türkiye'nin Gabar'da keşfettiği petrolün kalitesinin Suudi Arabistan petrolüne denk olduğu belirtiliyor. Gabar petrol sahasında günlük üretim 43 bin varile ulaşmış durumda.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    2004 yılında TPAO nun devletin kritik kurumlarına doğu akdenizde doğal gaz ve petrol rezervleri olabileceğine dair sunum yaptığını duymuştum. Ama biz ısrarla annan planı diye kktc yi rumlara kurban vermeye kalktık allaha şükür ki aptal rumlar planı reddetti. 20 yıldır doğu akdeniz doğaz gazını çıkartmayı bırak arama yapamıyoruz. Son girişimlerimiz tehditler yüzünden sonuçsuz kaldı.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    şükürler olsun
    Cevapla
  • Fatih 2 ay önce Şikayet Et
    Yunanistana park cevabı olsa gerek
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    temmuzda ötv zammı var
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar kıyamet yaklaşıyor. Cehenneme gitmek isteyenler, şimdilik bu sacakla idare etsin... çünkü Cehennem çoook daha sıcak. Yok ben Cehennem de yanmak istemiyorum diyorsanız... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUP KURANI KERİME GÖRE YAŞAYIN.ALLAHIN İZNİYLE VE YARDIMIYLA Cehennem azabından KURTULURSUNUZ. CENNETTE MUTLULUK VE HUZUR İÇİNDE YAŞARSINIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle