Bakan Yumaklı açıkladı: İşletme kapatıldı

Bakan İbrahim Yumaklı, “Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir işletmede gıda güvenilirliği ve hijyen standartlarına uymayan görüntüler asla kabul edilebilir değildir. Olumsuz koşullarda gıda satışı yapıldığı belirlenen işletme kapatıldı” dedi.

GİRİŞ 12.06.2024 17:31 GÜNCELLEME 12.06.2024 17:42
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adana'nın Seyhan ilçesindeki hijyen ve gıda standartlarına uymayan bir işletme hakkında soruşturma başlatıldığını ve işletmenin kapatıldığını duyurdu. Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

“Adana'nın Seyhan ilçesindeki bir işletmede gıda güvenilirliği ve hijyen standartlarına uymayan görüntüler asla kabul edilebilir değildir. Konuyla ilgili olarak Seyhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından başlatılan soruşturma kapsamında; işletmeye cezai işlem uygulandı, hijyen standartlarına aykırı kesildiği tespit edilen etler imha edildi, olumsuz koşullarda gıda satışı yapıldığı belirlenen işletme kapatıldı.

Ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmadık, açtırmayacağız.”

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bakan bey gıda denetimi için özel ekipler oluşturun habersiz sürekli denetim yapılsın.
    Cevapla
  • zafer gülten 4 ay önce Şikayet Et
    bide şunla ilgilenin ya---geçen gün İstanbul-Erana Park önünde cadde ortasında yaya geçidi olan kaldırıma adamın biri --mukavva kutuya bu sıcakta tıkmış ufacık civcivleri.bazıları sıkışıklıktan ölmüş poşete koymuş.gelene geçene satıyordu.yahu ne biçim insanlar var.hayvancağızların halini göre göre çocuklarına uyuncak diye alıyorlar.Allah sızlar.
    Cevapla
  • VMem 4 ay önce Şikayet Et
    Sosyal medya denetimci ve adalet dağıtmaya başladı. Lütfen yetkililer bu duruma el atmalı yargı görevini layıkıyla yapmıyorsa yargıya, denetleme persoenli yapmıyorsa denetleme personeline hatta tüm denetim, yargı, teftiş vb .kurumlara neşter vurulmalı diye düşünüyorum. Basına çıkan olayda verilen karar ve cezalar farklı olduğunu inanıyorum. Basına çıkmasa işletme faaliyetine devam ederdi
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Yarın eşinin ya da bir başkasının adına açar yine keyfine bakar. Bu ülkede kanunlar böylelerinin çoğalmasından başka bir işe yaramaz, biz de birbirimizi kandırır teselli etmeye çalışır dururuz...
    Cevapla