Bakan Şimşek, Dünya Bankası Başkanı Banga ile görüştü

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Banga ile görüştü. Banga'nın ziyareti, uzun süre sonra Dünya Bankası Başkanı düzeyinde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

GİRİŞ 11.06.2024 14:10 GÜNCELLEME 11.06.2024 16:51
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası Grubu Başkanı Ajay Banga ile görüştü.

Şimşek ve Banga arasındaki görüşme, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda gerçekleşti. Basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.

Banga'nın ziyareti, uzun süre sonra Dünya Bankası Grubu Başkanı düzeyinde Türkiye'ye gerçekleştirilen ilk ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Edinilen bilgiye göre, görüşmede, Türkiye ekonomisindeki gelişmeler ele alındı. Banga, Türkiye'nin ekonomi programına desteğini yineledi.

Ayrıca, Dünya Bankası ile Türkiye arasında 2024-2028 mali yıllarını kapsayan mali ve teknik işbirliğinin temelini oluşturan "Ülke İşbirliği Çerçevesi" görüşüldü.

Bu kapsamda, afetlere dirençlilik, enerji, yeşil dönüşüm, iklim değişikliği ile mücadele, ihracatın desteklenmesi, reel sektör, altyapı, lojistik, sanayi, tarım, eğitim, sağlık ve kapsayıcılık gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirlikleri üzerinde duruldu.

Dünya Bankası, Türkiye'nin Eylül 2023'te açıkladığı Orta Vadeli Program'ın (OVP) hemen ardından, programa desteğini ifade etmek için 17 milyar dolar olan Türkiye'ye yönelik kaynak tutarını, 18 milyar dolar artırarak 35 milyar dolara çıkarmıştı.

Söz konusu kaynak OVP ve 12. Kalkınma Planı'nda ortaya konulan öncelikler kapsamında geliştirilecek projelerin finansmanında kullanılıyor.

GÖRÜŞME SONRASI BAKAN ŞİMŞEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Şimşek, sosyal medya hesabından Dünya Bankası Grubu Başkanı Banga ile görüşmesine ilişkin paylaşım yaptı.

Banga ile 2024-2028 dönemine ilişkin Ülke İşbirliği Çerçevesi'ni görüştükleri verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Şimşek, "Dirençli şehirler başta olmak üzere enerjide dönüşüm, altyapı, KOBİ'lerin ve istihdamın desteklenmesi⁠ gibi birçok alanda geliştirilebilecek işbirliklerini ele aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Şimşek, Türkiye'nin Dünya Bankasında aktif portföy büyüklüğü açısından dünyada ikinci, bölgede ise birinci sırada yer aldığına işaret ederek, "Dünya Bankasına programımıza olan güveni ve ülkemize sağladığı destek için teşekkür ediyoruz." ifadesini kullandı.

BAKAN BAYRAKTAR İLE DE GÖRÜŞTÜ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ile Türkiye'nin enerji dönüşüm sürecine verilen destekleri görüştü.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta ağırladıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"Enerji dönüşüm sürecinde yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, iletim ve dağıtım altyapısı konularında verilen destekleri ve bu desteklerin nasıl artırılabileceğini ele aldık. Türkiye'de öngörülebilir, şeffaf ve akılcı yatırım ortamı oluşturmak için attığımız adımlara yönelik Dünya Bankası ile işbirliği imkanlarını değerlendirdik."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • RAMAZAN KARAKAYA 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyayı para sermeye yönetiyor.siyonist katil yahudi sermayesi doları paundu yuroyu basıp tefecilik yaparak yeryüzünde bozgunculuk yapıp fitne peşinde koşarak kendisine iyi uşaklık eden milletleri fonlarken ayağına takılıp engel iç ve dış tetikçileri üzerinden sabote ediyor.israil sapkın bir din devleti olup kendilerine laik seküler kamalist diyen bütün kriptolar onların müridi besleme
    Cevapla
  • Bilirkişi 1 ay önce Şikayet Et
    Reis büyüksün. Önceden bizimkiler IMF'in ayağına giderdi, şimdi IMF bizim ayağımıza geliyor. Güçlü Türkiye olmak böyle bir şey işte. CHPKK'lılar bunu anlamaz.
    Cevapla
  • Türkiye sevdalısı 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Şimşek denen zaatı hiç gözüm tutmuyor yine bir hinlik peşinde yakında kokusu çıkar bakalım !!!.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    bu destekler ne anlama geliyor eski Türkiye yi çarıştırıyor sanki
    Cevapla
  • Süheylman 1 ay önce Şikayet Et
    İsterim ki mübarek günlerde hıfz-ı şerifimizin mukadderatı mahalli olsun. Spesifik düşlerle sağlıklı gülüşlere ulaşılamaz. Bu millet ki gönüllerinde müstesna mübecceller ilen fıtr-ı muazzez. Bu millet ki, vecd ile bin secde eder varsa taşım! İste bu millet, gurban olduğum yaresullahtan gelebilir, lakin ki öyle değildir. Hürmetler efendim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle