Onay verildi! Bir ilimizde karış karış petrol aranacak

TPAO'ya Van il sınırları içinde yer alan 4 ayrı saha için 5 yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı. Karar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

GİRİŞ 08.06.2024 10:39 GÜNCELLEME 08.06.2024 12:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye petrol arama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) Van'daki dört ayrı saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, TPAO'ya Van il sınırları içinde yer alan 60 bin 247, 60 bin 240, 60 bin 448 ve 60 bin 455 hektar yüz ölçümlerine sahip sahalar için beş yıl süreyle petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

KAYNAK: AA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 5
  • amin 2 ay önce Şikayet Et
    rast gelsin hayırlı uğurlu olsun
    Cevapla
  • Eren55 2 ay önce Şikayet Et
    Hep ruhsat veriliyor kuyu nerde?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Birkaç sene önce Manisa da zeytinlikte bir çiftçinin bulduğu petrol hakkında bir gelişme yok mu
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    hele şükür
    Cevapla
  • Madam 2 ay önce Şikayet Et
    Köpek sorununun üzeri örtülmeye mi çalışılıyor. Bana petrol bulmuşsun lazım değil. Ben evimden çıkamıyorsam çocuğum köpek korkusundan dışarda oynayamıyorsa napıyım petrolü. Hergün onlarca sığır koyun tavuk balık insanların hizmeti için öldürülüyorsa köpeklerde öldürülmeli. Hem tavuklar insana saldırıp öldürmüyor... Uyan hükümet bey
    Cevapla