Altın yatırımcısını yeniden sevindirmeye başladı

Altın fiyatları düşüş trendini geride bırakarak yönünü pozitif tarafa çevirdi. Ons altın yeni güne 2340 dolar seviyesinden başlarken, dün 2400 TL seviyesine yaklaşan altın gram fiyatı ise yükselişini güçlendirerek 2450 TL'yi gördü.

GİRİŞ 05.06.2024 09:59 GÜNCELLEME 05.06.2024 10:17
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'de iş ilanlarının beklentilerin altında kalması ve imalat sanayisinde zayıflamaya işaret eden verilerin gelmesiyle birlikte yeniden artan endişelerin etkisiyle altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. 

Ons altın yeni günde 2340 dolara dayanırken, altın gram fiyatı 2450 TL'yi aştı.

Bir önceki kapanışı 3 bin 984 liradan tamamlayan çeyrek altın ise bugün 4 bin 007 TL'den alıcı buluyor.

KRİTİK VERİ CUMA GÜNÜ!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bu yıl eylül yerine kasım ayında faiz indirimine gidebileceğine yönelik beklentiler son haftalarda altın fiyatları üzerinde baskı oluşturmuştu.

Yatırımcılar altın fiyatları yönü için etkili olacak ABD tarım dışı istihdam verisini yakın takibe aldı. Veri bu hafta cuma günü açıklanacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Ülkem 3 ay önce Şikayet Et
    burdan elli defa dedik dinleyen dinledi ne borsa ne şu anda zirvede olan konut fiyatı hala çok pahalı buna dikkat ne araba fiyat şişti patladı özelikle ikinci el durma noktasında ama altın durmuyor iki geri yapıyor 5 10 ileri gidiyor altın yılbaşına kadar ihtiyacınız yoksa tutun sonrasını siz bilirsiniz buna yatırım tavsiyesi deyin demeyin ne derseniz deyin ama hakikat bu .
    Cevapla
  • kral 3 ay önce Şikayet Et
    bir yıldan beri aynı hikaye
    Cevapla