SSB Başkanı Görgün açıkladı: Türkiye 10 ülkeden biri olacak!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Savunma sanayimizdeki bilgi birikimini ve gelişmişliği, sivil alanda da yaygınlaştırmak için gayretle çalışmayı sürdüreceğiz." ifadesini kullandı.

GİRİŞ 04.06.2024 15:52 GÜNCELLEME 04.06.2024 16:44

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Türkiye'nin uzaydaki geleceğinde de savunma sanayisinin imzası olduğunu belirterek, Türkiye'nin savunma sanayisindeki mühendislik gücünün, teknolojisinin ve azminin yıldızı olan ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'yı fırlatılmak üzere yolcu ettiklerini ifade etti.

"TÜRKİYE, HABERLEŞME UYDUSU BULUNAN 10 ÜLKEDEN BİRİSİ OLACAK"

Türksat 6A'yı temmuz ayında uzay ile buluşturacaklarını aktaran Görgün, şunları kaydetti:

"TÜBİTAK Uzay, uydu sistem tasarım ve alt sistemlerde birçok teknolojiyi geliştirdi. ASELSAN, Ku-Bant uydu haberleşme görev yükü ve X-Bant uydu haberleşme görev yüklerinin yanı sıra ilgili alt ekipmanları tasarlayıp üretti. TUSAŞ, yapısal tasarım ve geliştirme, sistem montaj, entegrasyon ve çevresel testlerin sorumluluğu ile birlikte kimyasal itki alt sisteminin de sorumluluğunu üstlendi. CTECH, uydunun Telemetri ve Telekomut Haberleşmesi için kullanılan alt sistemin tasarım, üretim ve geliştirme faaliyetlerini gerçekleştirdi."

Görgün, haberleşmede, Türksat 6A ile çok değerli bir döneme girileceğini belirterek, "Türkiye, haberleşme uydusu bulunan 10 ülkeden birisi olacak. Savunma sanayimizdeki bilgi birikimini ve gelişmişliği, sivil alanda da yaygınlaştırmak için gayretle çalışmayı sürdüreceğiz. Milli teknolojilerimizi uzay için geliştiren tüm firmalarımızı, her bir mühendisimizi tebrik ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.