Rusya'dan Türkiye'ye BRICS cevabı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye'nin BRICS'e olan ilgisini memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, 'Elbette bu ilgi, Rusya'nın başkanlığında hazırlanan BRICS zirvesinin de gündeminde olacak.' dedi.

Rusya'dan Türkiye'ye BRICS cevabı
Rusya'dan Türkiye'ye BRICS cevabı
GİRİŞ 04.06.2024 13:57 GÜNCELLEME 04.06.2024 13:57
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere güncel konulara dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin BRICS'e yönelik yaklaşımını değerlendiren Peskov, şunları söyledi:

"Türkiye gibi önemli ortaklarımız dahil komşu devletlerin BRICS'e yönelik artan ilgisini memnuniyetle karşılıyoruz. Elbette bu ilgi, Rusya'nın başkanlığında hazırlanan BRICS zirvesinin de gündeminde olacak. Bu Örgüt, katılmak isteyen tüm ülkelerin çıkarlarının tamamını karşılayamayabilir ancak BRICS, ilgi gösteren tüm devletlerle temasları sürdürmekten yana."

Dmitriy Peskov

Peskov, bunun için çeşitli formatlar üzerinde çalışıldığını aktararak, "Bu, zaman gerektiren bir süreç ancak bu kadar yoğun ilgiyi memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

Rusya'nın Nijniy Novgorod kentinde 10-11 Haziran'da BRICS ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı yapılacak.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da gelecek hafta Rusya'da düzenlenmesi planlanan BRICS toplantısına katılacağını belirtmişti.

BAKAN FİDAN NE DEMİŞTİ?

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi'nin daveti üzerine gittiği Pekin'deki "Çin ve Globalleşme Merkezi" adlı düşünce kuruluşunda "Değişen Dünya Düzeninde Türkiye-Çin İlişkileri" konulu konuşma yapmıştı.

Bakan Fidan, AB ile Gümrük Birliği'ne sahip Türkiye'nin BRICS gibi farklı platformlarda çeşitli ortaklarla yeni işbirliği fırsatlarını aramaya devam ettiğini kaydederek, gelecek hafta Rusya'da düzenlenmesi planlanan BRICS toplantısına katılacağını belirtmişti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Brics Analizi! 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya Federasyonu Ukranya savaşı dolayı ciddi şekilde batı AB ABD tarfından ambargo uygulanıyor! PRC Çin liderliğinde Brics para brimi ile büyük ihtimal THY için AB+ABD Airbus Boing uçağı satın alınamayacak bu para birimi batıda geçerli olmayacak! Rusya Fedarasyonu Çin C919 uçağı tercih eder buda olumsuz olur çünkü çok parça batı menşeili! Brics parası ile Çin malına muhtaç olunacak!
    Cevapla
  • Can 3 hafta önce Şikayet Et
    Yanlis bilgilendirme yapmadan once on defa dusun ..abd ab dusmanimiz
    Cevapla
  • ANKARALI 3 hafta önce Şikayet Et
    TÜRKIYE BRICS grubuna ivedilikle katılmalı treni kaçırmadan önce
    Cevapla
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya ve Türkiye istilacı deniz salyangozları , midye ve yengeçleri Çin'e ihraç ¥ edebiliriz . Çin nüfusunu beslemek için gerekli gıda ürünlerini üretebiliriz .
    Cevapla
  • buğ-arık 3 hafta önce Şikayet Et
    nükleer başlıklara , asgari 5000 km menzil füzelere , bir kaç uçak gemisine ,en az 300 küsür kaan ve 6.nesil uçaklara sahip olmadan kesinlikle natodan çıkmamalıyız.
    Cevapla
  • vatandas 3 hafta önce Şikayet Et
    Birakin BRICS yi TÜRK birligini bir an evvel beraberligini kuvvetlendirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle