Türk savunma ve havacılık sanayisinden dev başarı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Savunma ve Havacılık ihracatımız Mayıs ayı itibariyle 876 Milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu rakam sektör tarihimizde bir ayda yapılan en büyük ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti." dedi.

GİRİŞ 03.06.2024 16:16 GÜNCELLEME 03.06.2024 16:17
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık ihracatının mayıs ayı itibariyle 876 milyon dolar olarak gerçekleştiğini açıkladı. Bu rakam sektör tarihinde bir ayda yapılan en büyük ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

Görgün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde:

"Savunma ve Havacılık ihracatımız Mayıs ayı itibariyle 876 Milyon $ olarak gerçekleşti. Bu rakam sektör tarihimizde bir ayda yapılan en büyük ihracat rakamı olarak kayıtlara geçti.

İlk 5 aydaki ihracatımız ise geçen yılın aynı dönemine göre % 9'luk bir artış göstererek 2.215 Milyar dolar olarak gerçekleşti.

"ÜLKEMIZİN KATMADEĞERLİ İHRACAT ORANINI DA YUKARI TAŞIYORUZ"

Rekor seviyedeki yüksek teknoloji ihracatımızla sektörümüzde sadece sürdürülebilir büyüme elde etmiyor aynı zamanda 60 Dolar’ın üzerindeki kilogram başı ihracat rakamlarımızla ülkemizin katmadeğerli ihracat oranını da yukarı taşıyoruz.

En ufağından en büyüğüne ihracatımızın artmasında öncü olan tüm şirketlerimizi ve çalışanlarını can-ı gönülden tebrik ediyor, ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. "

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Kadir 3 ay önce Şikayet Et
    Maşallah Allah yolumuzu açık etsin İnşallah. Dünya 1 numara olucaz
    Cevapla
  • Türk 3 ay önce Şikayet Et
    Maşaallah.. Allah emeği geçenlerden razı olsun..
    Cevapla
  • Mehmet 3 ay önce Şikayet Et
    Mayıs ayı iyide genel performans kötü. Aslonan istikrar. Bakacağız.
    Cevapla
  • Ferhat 3 ay önce Şikayet Et
    Önce TSK Jandarma Emniyet Mit envanteri sonra satış olmalı
    Cevapla
  • mehmet gündogdu 3 ay önce Şikayet Et
    iyi yoldayız daha çok kat etmemiz gereken yol var çok çalışmalıyız az konuşmalıyız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle