Otogaza indirim bekleniyor (3 Haziran 2024 güncel akaryakıt fiyatları)

Brent petrol fiyatlarında yaşanan dalganlanmalar, benzin ve motorin fiyatlarını da etkiliyor. Otogaz grubunda salı gününden itibaren geçerli olacak şekilde 1 lira 8 kuruş fiyat indirimi bekleniyor.

GİRİŞ 03.06.2024 09:47 GÜNCELLEME 03.06.2024 10:23
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar akaryakıt fiyatlarını takibe devam ediyor.

AKARYAKITA İNDİRİM VAR MI?

Otogaz grubunda salı gününden geçerli olacak şekilde 1 lira 8 kuruş fiyat indirimi bekleniyor.

Benzin ve motorin gruplarında ise fiyat değişikliği beklenmiyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 40.27 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ortalama 41.38 liradan satılıyor.

Otogazın litresi 21.19 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

KAYNAK: NTV
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 3
  • Maraşlı 3 ay önce Şikayet Et
    Kahramanmaraş ta mazotun litre fiyatı 42.73 TL İstanbul buradan ucuz
    Cevapla
  • Doğu-Batı 3 ay önce Şikayet Et
    15 Mayısta uygulamaya konulan Akaryakıt farkı kalmayacak hepsi aynı fiyat olacak diye başlandı. O gün bölgemizdeki firmalardan birinde motorinin fiyatı 41.36 tl' ydi. Bu gün aynı istasyonun önünden geçerken baktım fiatı 41.51 tl. olmuş. Biz fark etmeden motorine zam falan mı gelmiş.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Siz olayı yanlış anlamışsınız hepsi aynı fiyat olacak derken benzinde kurşunlu kurşunsuz katkılı benzin diye fiyat ayrımını kaldırdılar. Sizin diğer bahsettiğiniz konu ise belirli bir fiyat var o fiyatın altına kampanya yaparak inebilir üzerine çıkamazlar
    Cevapla