Turistik Tuz Ekspresi turu, yerli dizel tren seti ile gerçekleştiriliyor

Çankırı'da 90 yıl sonra "Turistik Tuz Ekspresi" adıyla yeniden canlandırılan 'Tenezzüh Treni'" turu, Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi tarafından Adapazarı'nda üretilen yerli dizel tren seti 'Anadolu' ile gerçekleştiriliyor.

Turistik Tuz Ekspresi turu, yerli dizel tren seti ile gerçekleştiriliyor
Turistik Tuz Ekspresi turu, yerli dizel tren seti ile gerçekleştiriliyor
GİRİŞ 01.06.2024 12:56 GÜNCELLEME 01.06.2024 13:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kısa ve orta mesafeli taşımacılıkta tercih edilen yerli üretim 4 vagonlu Anadolu tren setleri, daha konforlu, rahat ve hızlı ulaşım imkanı sunuyor. Kapıları kapanmadan hareket etmeyen teknolojiye sahip yerli üretim trenin saatteki hızı 140 kilometreye ulaşabiliyor.



18 ve 25 Mayıs 2024 tarihlerindeki ilk iki seferini tamamlayan "Turistik Tuz Ekspresi" yolcularını memnun etmeyi başardı. Özellikle sosyal medyada yürütülen tanıtım kampanyası sonrasında yoğun ilgi gören turun ilk etapta planlanan 4 seferine ait tüm biletlerinin satıldığı ve gelen yoğun talep üzerine yeni seferlerin planlandığı bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

YORUMLAR 7
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Doğru bir tesbit.
    Cevapla
  • Fellini 1 ay önce Şikayet Et
    Ya kardeşim şu trenlerin rengini kırmızı beyaz, yapın maviyi cıkarın burası Türkiye Fransa degil, adamlar yıllar önce, banlıyo trenleri bize sattığında renklerinde gönderdiler Fransızlar, kurtulun artık bu renklerden
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Yerli ve milli Anadolu DMU tren setleri gerçekten uçaktan ve otobüsten daha konforlu ve daha hızlı yani binen bir daha binmek ister ve seyahat etmek ister emeği geçenlerden Allah razı olsun Türkiye’nin demir yolu hattı olan bütün bölgelere bu tren setlerinin derhal konması gerekiyor
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kömüre giden tren yolu noldu chp zonguldakı alınca bir anda tuz ekspresi oldu
    Cevapla
  • Tuzcu Avni 1 ay önce Şikayet Et
    Iyi işte chpli başkana yapsın diye fırsat verdik. El hamurundan bezi kesmesi kolay olur. Hazirq konmaya alıştınız; kazmayı vuran ak parti, ııh ııh diyen diğer partiler. Bundan sonra oy vermeyene yok kardeşim. Bunu da sizden öğrendik.
    Cevapla
  • Ziyaretçi 1 ay önce Şikayet Et
    Seçim olalı 2 ay olmuş demek ki 2 ayda koca bir tren yapabilecek güçte devletimiz var
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 1 ay önce Şikayet Et
    Işine gelirse, onlara fırsat geçince neler yaptılar birde o tarafa bakın. Sürekli bu taraf taslanıyor ama asıl şeytanın yaptıkları perdeli. Adamlar yedi yuttu belediyeleri bütün makamları peşkeş çektiler sanki herşey onlara mübah bunlara haram. Dürüstlük maskesi ile tam israilin Gazzedeki gibi yap eyle karşı tarafı suçla el insaf yaaa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle