KKM bakiyesinde gerileme sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma toplam stok bakiyesi nisanda 1,5 milyar dolar gerileyerek 72,8 milyar dolara indi.

GİRİŞ 01.06.2024 12:04 GÜNCELLEME 01.06.2024 12:39
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Döviz Dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat/Katılma (DDKKM) ve Türk Lirası Kur Korumalı Mevduat/Katılma (TL KKM) hesaplarının stok bakiyelerinin nisan ayı sonuçlarını yayımlamaya başladı.

Verilere göre, mart sonunda 74,3 milyar dolar olan DDKKM stok bakiyesi, nisanda 1,5 milyar dolar azalışla 72,8 milyar dolara geriledi.

Gerçek kişi DDKKM stok bakiyesi 500 bin dolar düşüşle 51,9 milyar dolardan 51,4 milyar dolara, tüzel kişi DDKKM stok bakiyesi ise 1,1 milyar dolar gerileyerek 22,4 milyar dolardan 21,3 milyar dolara indi.

Türk lirası KKM stok bakiyesi de nisanda 33,7 milyar lira azalışla 98,8 milyar liradan 65,1 milyar liraya düştü. Söz konusu tutar yaklaşık 2 milyar dolar olarak hesaplandı.

Açıklanan veriler, böylece toplam KKM bakiyesinin yaklaşık 75 milyar dolar civarında olduğuna işaret etti.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • kadirrrr 3 ay önce Şikayet Et
    Düştü dediği rakam 73 milyar olar
    Cevapla
  • başgan 3 ay önce Şikayet Et
    iyi de kkm çıktı diye övünenler şimdi kkm de düşüyor diye seviniyor. çıktığında yanlıştı zaten kabul etsinler. malesef 4 senemiz mahvoldu
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    faiz haram sezai
    Cevapla
  • Sezai 3 ay önce Şikayet Et
    Nasıl oluyor bu iş ya, bizim de bankada kkm li biraz paramız vardı 2024 yılbaşında bize bankadan dedilerki kkm süresi bitti uzatılmıyor.,bankada reisin kankasının ülkesinin bankası, demekki bizi çıksın diye keklediler.Yahu arkadaş geçen ağustostan beri kkm süresi bitti diyorsunuz,nasıl ülke yönetiyorsunuz anlamıyorum ya, daha doğrusu yönetemiyorsunuz ,boş olduğunuz burdan belli zaten
    Cevapla
  • Ali Kaan 3 ay önce Şikayet Et
    KKM ye döviz den geçerek girdiysen o zaman kalabiliyorsun.Tl den KKM geçtiysen o zaman 2023 sonu itibari ile bitiyor uzatılmıyor.umarım anlamışsındır
    Cevapla