Aydın’da pamuk çapalama yevmiyeleri belirlendi

Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu, Türkiye’nin en önemli pamuk üretim merkezlerinin başında yer alan Aydın’da pamuk çapalama yevmiyelerini görüştü.

GİRİŞ 30.05.2024 13:35 GÜNCELLEME 30.05.2024 17:01
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, belirlenen rakamların sadece tavsiye fiyatı olduğunu belirterek, “Gönül ister ki üreten de çalışan da daha fazla kazansın. Ancak gerek girdi maliyetlerindeki artış, gerekse ürün fiyatlarının adeta yerinde sayması üretimi zorlaştırıyor. Bu nedenle belirlediğimiz ücreti tavsiye kararı niteliğinde yayımladık” dedi.

Makineleşmenin yaygınlaşması ile birlikte pamuk çapasının eski yıllarda olduğu gibi yoğun olmadığını sadece çapalama sırasında yabancı ot mücadelesi yapıldığını hatırlatan Başkan Kendirlioğlu; “2023 yılı pamuk primlerinin Haziran ayının girmesi ile çiftçilerin hesabına yatırılmasını bekliyoruz. Geçen yıl pamuk fiyatı 20-21 TL civarındayken 1.60 kuruş prim uygulandı. Bu yıl pamuk fiyatını 35 TL, primi de 5 TL olarak bekliyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA
Emre Genç Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emre Genç

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul’da doğdu. Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden 2021 yılında lisans derecesiyle mezun oldu. 2017 yılında Üniversite Televizyonu’nda başladığı kariyerinde 3 yıl boyunca spor spikerliği ve muhabirliği görevlerinde bulundu. Daha sonra 2020 yılında özel bir haber kanalında haber ve spor editörlüğü yaptı. Ardından Turkuvaz Medya Grubu’nda editörlük görevinde bulundu. 2024 Mayıs ayından itibaren Kanal 7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com’da editör olarak görevini sürdürmektedir.
YORUMLAR 11
  • Fuat 1 ay önce Şikayet Et
    Pamuk fiyatı 35 tl mi ? Biraz araştır 22 tl ye alıcı yok
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Haberden birşey anlamadım başlıkla alekası yok
    Cevapla
  • Abdurrahman Paksoy 1 ay önce Şikayet Et
    patronların haberi bu
    Cevapla
  • trrrakya 1 ay önce Şikayet Et
    Laf olsun haber işte
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yevmiye diyor adı var kendi yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle