Bakan Şimşek: Cari açık OVP hedefinden düşük gerçekleşecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Yılsonunda cari açık belirgin şekilde Orta Vadeli Program (OVP) hedefinden düşük gerçekleşecek” dedi.

GİRİŞ 30.05.2024 13:33 GÜNCELLEME 30.05.2024 13:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, takvim etkileriyle nisanda yıllık dış ticaret açığının geçici olarak arttığını belirterek, "Mayısta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından nisan ayı dış ticaret istatistiklerine ilişkin paylaşım yaptı.

Takvim etkileriyle nisanda yıllık dış ticaret açığının geçici olarak arttığına işaret eden Şimşek, bu durumun cari açığa da yansıyacağını belirtti.

Şimşek, "Mayısta yıllık dış ticaret açığı ve cari açıkta tekrar düşüş bekliyoruz. Geçici etkiler kaynaklı yılın kalanında sınırlı dalgalanmalar olsa da ikinci çeyrek itibarıyla cari açığın milli gelire oranının yaklaşık yüzde 2,5 gerçekleşmesini öngörüyoruz. Yıl sonunda cari açık, belirgin şekilde Orta Vadeli Program hedefinden düşük gerçekleşecek." değerlendirmesini yaptı.

Dış ticaret istatistikleri açıklandıDış ticaret istatistikleri açıklandı

KAYNAK: İHA, AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Yorumcu 1 ay önce Şikayet Et
    Siz ne yaparsanız yapınız. Bu zihniyet ile enflasyonist sistemlerde düşüş olamaz. Diş yatırımın gelmesi faizi aymtesler ki zaten enflasyona karşı denetim de olmayınca elinizde sadece faiz olanağı kalıyor. Fiyat istikrarı yakalamadan, denetim yapılmadan, sadece emekliye vermediğiniz ki yaklaşık 16 milyon fark ile alış verişi kestiniz ama hiç bir ise yaramadı.Zincirler istediklerini yapıyr
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Düşmanımız İsrail ve ABD’nin ekonomiye saldırılarını ön görün ve başta tedbir alın bir daha da bu şokları yaşatmayın millete
    Cevapla
  • Ülkem 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın şimşek önce allah sonra size ve ekibinize çok güveniyoruz allah kolaylıklar versin vesselam.
    Cevapla
  • Adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Bizde bekliyoruz artık alım gücümüzün artmasını veya adaletli gelir ve vergi uygulamalarını
    Cevapla
  • Selim ünlü 1 ay önce Şikayet Et
    Düşüşü halk bekliyor mazotu indirmekten başlarsanız bizde hissedelim bu düşüşün ne olduğunu piyasalar bi rahatlasin rahatlasın artik halk ciftci hissetsin ucuzluğu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle