Japonya'dan Türkiye adımı: Üçüncü ülkelerde ortak projelere imza atacaklar

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin global alanda daha geniş kapsamda değerlendirilmesini istediklerini belirtti. Büyükelçi, Türkiye ile üçüncü ülkelerde de projeler yapmak istediklerini söyledi.

GİRİŞ 30.05.2024 16:32 GÜNCELLEME 30.05.2024 16:53
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkileri ilerleyen zamanlarda global alanda daha geniş kapsamda değerlendirmek istediklerini belirterek, "Sadece iki taraflı değil, Türkiye ile projelerimizi üçüncü ülkelerde de yapmak istiyoruz." dedi.

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Katsumata Takahiko, Japonya ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümü dolayısıyla AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bazı Japon devlet firmalarının 1980 ve 1990'lı yıllarda Türkiye'de birçok altyapı projesi hayata geçirdiğini dile getiren Katsumata, "Hidroelektrik santralleri, köprüler ve sonra Marmaray... Bunlar bizim yaptığımız birçok projeden bazıları." dedi.

Katsumata, Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkilerin bugüne kadar çok iyi gittiğini kaydederek, "İlerleyen zamanlarda global alanda ilişkilerimizi daha geniş kapsamda değerlendirmek istiyoruz. Sadece iki taraflı değil, Türkiye ile projelerimizi üçüncü ülkelerde de yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE İLE AFRİKA'DA BİRÇOK ALTYAPI PROJESİNİ BİRLİKTE YAPABİLİRİZ"

Büyükelçi Katsumata, Türkiye ile Türkmenistan'da çok büyük doğal gaz projesi yaptıklarını belirterek, "Kafkasya'da Gürcistan'da Çalık Enerji ile Mitsubishi'nin enerji projeleri var. Aynı zamanda Afrika ülkelerinde Türkiye ile ortaklaşa hedeflerimiz var. Türkiye ile ekonomik ilişkilerimizde bir sonraki boyuta atlayabiliriz. Türkiye ile çalışma alanımız giderek genişliyor." diye konuştu.

Japonya ile Türkiye arasındaki ikili ticaretin 6 milyar dolar olduğunu belirten Katsumata, şunları kaydetti:

"Ukrayna'da inşaat yapıyoruz ve Türkiye ile Afrika'da birçok altyapı projesini birlikte yapabiliriz. Afrika ülkelerinde Türkiye ile yeni bir inşaat alanında projemiz var. Ayrıca, Japon ve Türk şirketleri arasında daha etkileşimli çevrim içi toplantılar yapıyoruz ve hükümetimizin Afrika'yı hedef alarak iyi bir eşleştirme yapması için girişimde bulunuyoruz."

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Ercan 1 ay önce Şikayet Et
    Kısaca bizde teknoloji sizde de ameleler var. Demiş. Haklı da
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Adamlığınız ve Erkekliğiniz ile dünyada en çok saygı duyulan milletlerdensiniz . Japonlar , Moğol Hükümdarı Kubilay Han karşısında boyun eğmemiştir .
    Cevapla
  • Kamil 1 ay önce Şikayet Et
    Hidrojenle çalışan motorların üretildiği fabrikaları Türkiye'de açsınlar , O zaman , Libya ve Cezayir 'de işbirliği yaparız . Ekonomimizin şahlanması , insanımızın refahı için temiz ve sürdürülebilir enerjiye ihtiyacımız var .
    Cevapla
  • 5561 1 ay önce Şikayet Et
    Japonlar, çok sessiz sakin, fakat menfaati sozkonusu oldumu belalti vururlar. Geçen yıllarda olimpiyatlara aday ülkeler kapsamında rakiptik. Üzerlerine elzem olmayan şekilde bizim ülkeyi haksız bir eleştiride bulundular." Sizin ülkenizde terör var vs...."
    Cevapla
  • Oğuz Türkü 1 ay önce Şikayet Et
    Afrika'da Türkiye'nin çok iyi olan referansini kullanarak bizim sırtımızdan para kazanacaklar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle