1 TL’ye satılık ev: Ticaret Bakanlığı harekete geçti

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda artan "1 TL'ye satılık ev" ilanlarının alıcıları yanıltmak için kullanılan bir aldatmaca olduğunu tespit etti. Bu tür ilanlar için harekete geçen Bakanlık, sahte ilan verenlere karşı sıkı takibe başladı.

GİRİŞ 30.05.2024 15:42 GÜNCELLEME 30.05.2024 17:15
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Alınan yeni düzenlemeyle birlikte, satılık ev ilanlarında mülkün gerçek değerini yansıtmayan fiyatlar kullanılamayacak. Bu kapsamda, 1 TL gibi sembolik fiyatlara satışa çıkarılan ev ilanları yasaklandı. 

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, bir emlak firmasının ilan sitesinde yayınladığı reklamlarda tüketicileri aldattığını tespit etti. Kurul, söz konusu firmanın satılık evler için "1 TL" şeklinde tanıtım yaptığını ancak bu fiyatların gerçek dışı olduğunu açıkladı. 

15 REKLAMA CEZA VERİLDİ

Nisan toplantısında satılık evleri ‘1 liraya’ ilana koyan emlak firmalarına yönelik şikâyetleri değerlendiren Reklam Kurulu, bu ve benzeri 15 ayrı reklamı durdurdu. Söz konusu reklamların yanıltıcı nitelikte olduğunu değerlendiren kurul, reklama durdurma cezası uyguladı.

Reklam Kurulu, 3 TL, 5 TL, 990 TL, 1.050 TL, 1.950 TL, 11 bin 111 TL, 22 bin 222 TL gibi çeşitli fiyatlarla ilanı veren emlak firmalarının da reklamlarını durdurdu. Kurul; 99 bin 999 TL, 100 bin TL, 111 bin 111 TL, 125 bin TL gibi fiyatlı ilanları da inceledi.

Evlerin bu fiyata satılmadığını, tüketicilere evin fiyatının daha yüksek olduğunun belirtildiğini tespit eden kurul, bu ilanlar hakkında da durdurma cezası kesti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Misafirr 1 ay önce Şikayet Et
    Para cezası yok reklam durdurma neymiş. Bunu normal vatandaş yanlışlıkla yazsa . Sahtekarlık tan içeri atarlar. Baksen şikayet varmış. Devlet bilmiyor. Bide çok şikayet varmış. Şikayetin 1. 100 neymiş. 1de delil varsa 100 ne gerek var.
    Cevapla
  • Hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Bu dolandırıcı halk önce kendini düzeltmeden devletin yapabileceği bi şey yok
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Bazen de ilgi çekmek veya ilan listesinin başında yer almak için yapıyorlar. O fiyattan devlet elinden alacak bak o zaman yapıyorlar mı.
    Cevapla
  • Ulak 1 ay önce Şikayet Et
    Evler artık Amerika'daki şey Osmanlıdaki gibi 2 katlı olmalıdır.
    Cevapla
  • Adalet 1 ay önce Şikayet Et
    Devlet 1 TL versin hemen el koysun. Bir daha böyle sahtekar çıkar mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle