Rekabet Kurumu'ndan beyaz et sektörüne dev ceza

Beyaz ve kırmızı et piyasalarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, rekabete aykırı uygulamaları tespit edilen firmalara 4054 sayılı kanuna göre idari para cezası uygulandı.

GİRİŞ 29.05.2024 19:10 GÜNCELLEME 30.05.2024 10:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamada, beyaz et piyasasında faaliyet gösteren firmalara yönelik olarak dört ayrı soruşturma açıldığı ifade edildi. Soruşturmalardan en kapsamlısı, rekabete hassas bilgi değişimi yoluyla 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunu’nun (4054 sayılı Kanun) 4. maddesini ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla 10 firma hakkında yürütülen soruşturma oldu. Ayrıca bir firma hakkında nihai satış noktalarının yeniden satış fiyatını tespit ettiği iddiasına yönelik de soruşturma yürütüldü.

Soruşturma devam ederken, bazı firmalar uzlaşma başvurusunda bulundu. Uzlaşma sürecinin sonunda ihlali kabul edilen 4 üreticiye 1,2 milyar TL idari para cezası uygulandı.

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    değişen ne soruyorum onlar da şimdi küçük zam yaparlar kesilen cezayı bize ödetirler kandırmayın insanları yapan şubeyi 1 ay kapatın haksız zam yapanı da atın içeri bir ay bak nasıl düzelir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    fahiş fiyat uygulayanlar hırsız dan farkları yok bu milletin sırtından para kazanıyorlar millet i sırtında bıçakliyorlar bunlara acınmaz en ağır ceza vermelidir
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Devlete sesleniyorum; niye fiyatlar iyice uçtuktan sonra harekete geçtiniz ki. Keşke bu kadar yükselmeden önce harekete gecseydiniz. Çünkü bazi ürünlerdeki artışların abartılı oldugu çok açıktı. Milleti soyanlarin olduğu belliydi. Ahhhh ahhhh.
    Cevapla
  • Hakans 1 ay önce Şikayet Et
    Sebebi şu : fahiş fiyatlarla kendilerine ceza geleceğini biliyorlar zaten .geldiği vakit tonla vagonla para kazandıkları için cezayı ödemek çokta önemli değil. Onun için bekliyorlar. tam küpü doldurmadan ceza kesilirse firmada sallantıya girer.
    Cevapla
  • mahmuthan 1 ay önce Şikayet Et
    ızgara tava 1 sebe önce 60 tl idi şimdi 210 tl.yüzde 300 zam görmüş 1 senede
    Cevapla
  • Sakin 1 ay önce Şikayet Et
    O firmaları boykot edelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle