Türkiye tarihinde bir ilk! Doğal gaz üretiminde tarihi rekor! Flaş 1 Temmuz müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bugün itibari ile doğal gaz üretimimiz yeni rekora ulaştı. Günlük 5 milyon metreküpe ulaşmış durumdayız. 2 milyon haneye yetecek kadar doğal gaz üretiyoruz" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 24.05.2024 20:36 GÜNCELLEME 24.05.2024 20:58
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, HaberTürk canlı yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, bugün itibariyle doğal gaz üretiminde günlük 5 milyon metreküpe ulaşılarak rekor kırıldığını açıkladı.

Türkiye tarihinde bir ilk! Doğal gaz üretiminde tarihi rekor! Flaş 1 Temmuz müjdesi

Bakan Bayraktar'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

DOĞAL GAZ ÜRETİMİNDE TARİHİ REKOR

Bugün itibari ile doğal gaz üretimimiz yeni rekora ulaştı. Günlük 5 milyon metreküpe ulaşmış durumdayız. 2 milyon haneye yetecek kadar doğal gaz üretiyoruz. 

İnşallah Göktepe 1 ve Göktepe 2'den de temmuz ayında bir müjde vermeyi umuyoruz.

Türkiye tarihinde bir ilk! Doğal gaz üretiminde tarihi rekor! Flaş 1 Temmuz müjdesi

'20 MİLYON EVE ULAŞMAMIZ İÇİN BUNU 5 KATINA ÇIKARMAMIZ LAZIM'

Bugün 2 milyon haneye yetecek kadar doğalgazı bugün itibariyle üretiyoruz. Bugünkü rakam hane halkının yüzde 10 ihtiyacını karşılıyor.

Sanayi ve elektrikte Türkiye'nin 50 milyar metreküp tüketimi var. Esas itibariyle hedefimiz hane halkının tüketimini ilk etapta kendi kaynaklarımızla karşılayabilmek.

'EVLERİMİZDEKİ GAZIN TAMAMI BU SAHADAN KARŞILANMIŞ OLACAK'

Şu anda doğal gaz üretiminde ulaştığımız rakam 5 milyon metreküp. 2025'in ilk çeyreğinde 10 milyon metreküpü hedefliyoruz. 20 milyon eve ulaşmamız için bunu 5 katına çıkarmamız lazım. 2028'e kadar bunu gerçekleştirmek hedefimiz.

Evlerimizdeki gazın tamamı bu sahadan karşılanmış olacak. Bunu şu anda üretimi yaptığımız saha için söylüyorum. Saha geliştirme faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Keşif yaptığımız sahalar var. Çaycuma kuyusu ve diğer kuyularda henüz üretim aşamasına gelmedik. Göktepe 2 kuyusu yeni bir alan. Bir taraftan mevcut keşfi üretimi artırmaya devam ederken bir taraftan da yeni rezervleri bulmakla ilgili çalışıyoruz. Oralardaki ilerlemelerde hem sanayimizin hem elektrikte doğalgaz kapasitemizi inşallah geliştireceğiz.

Türkiye tarihinde bir ilk! Doğal gaz üretiminde tarihi rekor! Flaş 1 Temmuz müjdesi

'TEMMUZ AYINDA BİR MÜJDE VERMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ'

Göktepe 2 kuyusuna daha yeni başladık. Kendi gemilerimizle yaptığımız sondaj faaliyetlerinde çok ciddi hız kazandık, maliyetlerimiz düştü. 20-25 günde bir kuyuyu kazıyor hale geldik. Temmuz ayı içerisinde sondajı tamamlayacağız. Bu sürecin sonucunda inşallah keşifle milletimizle paylaşmış olacağız.

Sondajı yapmadan bir şey söylemek mümkün değil. Büyüklüğü ile alakalı bir şey söylemek mümkün değil. Şu anda sondaj borularımız deniz tabanına ulaşmış durumda.

Sakarya gaz sahasının tanımaya başladık. Keşifler var, yeni sondajlar yapıyoruz. İnşallah Göktepe 1 ve Göktepe 2'den de Temmuz ayında bir müjde vermeyi düşünüyoruz. Bütün bunlardan sonra rezervle alakalı bir şey ifade edebiliriz. Onun için lütfen biraz daha sabredelim.

Türkiye tarihinde bir ilk! Doğal gaz üretiminde tarihi rekor! Flaş 1 Temmuz müjdesi

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya ve Çin ile Şangay İşbirliği bağlamında bir yakınlaşma var , Yanlız , Ruslar , Nükleer Santral inşasını çok ağır yürüttüler . Biz daha hızlı ve seri inşaat yapan uzakdoğulular , Çinli ve Koreliler gereklidir . Trakya Nükleer Santrallerin inşası için en uygun bölgedir .
    Cevapla
  • Bozkurt 3 hafta önce Şikayet Et
    Şu Muhtarlıkları kaldırın artik olacaksa da sadece köylerde olsun zaten il ilçe ve kasabalarda belediye başkanı var birde E-Devlet zaten herşeye yanıt veriyor.Yazık milletin parası bu gibi saçma sapan şeylere çarçur ediliyor.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    muhtarlık artık yarış yeri olmuş yerinde Bile bulamıyoruz ki
    Cevapla
  • Ümit 3 hafta önce Şikayet Et
    artık inandırılıcılığını yitirdiniz.nezaman doğalga pertol bulunda zamn geliyor.bulduğunuz petrol yada doğlakgaz halşk hariç herkezi zengin ediyor.
    Cevapla
  • Cskn 3 hafta önce Şikayet Et
    Hayvancılık yapan köylere gaz tesisleri kurulsun. Hem hayvan gubresi yanmış olur. Hem de koyun gaz ihtiyacı karşılanır. Neden bunu kimse duymuyor. Muhtarlar ne işe yariyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle