Çiftçilere 1,2 milyar lira destek ödemesi yapılacak

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, 1,2 milyar liralık tarımsal destekleme ödemesinin bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını bildirdi.

GİRİŞ 24.05.2024 16:31 GÜNCELLEME 24.05.2024 17:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından çiftçilere yönelik tarımsal destekleme ödemesine ilişkin paylaşım yaptı.

Destekleme ödemelerinin hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Yumaklı, "1 milyar 221 milyon 785 bin lira tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz." ifadesini kullandı.

Bakan Yumaklı'nın paylaşımında söz konusu destek ödemesinin detaylarına ilişkin bilgi de verildi.

Buna göre, hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği için 1 milyar 199 milyon 293 bin 160 lira, kırsal kalkınma yatırım desteği için 22 milyon 44 bin 840 lira, hastalıktan ari işletme desteği için 447 bin lira ödeme gerçekleştirilecek.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Recep Toklu 2 hafta önce Şikayet Et
    Ayçiçeği
    Cevapla
  • Emekli Memur 3 hafta önce Şikayet Et
    Bir insanda utanma olur yüzü kızarır, en azından Allah tan korkar bunda hiç biri yok. Tarımı hayvancılığı ne hale düşürdünüz. insanlar fiyatından dolayı hayvansal gıdaya tarımsal gıdaya ulaşamıyor, çarşı pazar yangın yeri hiç bir proje hiç bir çalışma yok adamın tek derdi para dağıtmak.
    Cevapla
  • Kazımm 3 hafta önce Şikayet Et
    Konu destek değil hiç vermesin ürünler zarar ettiriyor zarar edince millet üretimden çekiliyor yüzde 50 faizler varken üretim yapılabilir mi millet faize yatırıyor ben büyük çiftçiyi 3 tarlami bis bırakmak zorunda kaldım bu sene ekemiyecem destek dediğiniz 3 kuruş para
    Cevapla