THY’den 'İspanya' hamlesi: Hedef 1 milyon

THY, Madrid seferlerinin başlamasının 40. yılında hedef büyüttü. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Türkiye'ye gelen 400 bin civarındaki İspanyol turist sayısını 1 milyona ulaştırmak istediklerini söyledi.

GİRİŞ 24.05.2024 14:41 GÜNCELLEME 24.05.2024 17:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin uluslararası planda en büyük markalarından biri olan Türk Hava Yolları (THY), İspanya'nın başkenti Madrid'de 130'dan fazla acentenin ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla Türkiye tanıtım gecesi düzenledi.

MADRİD'DE TÜRKİYE TANITIM GECESİ

THY'nin Türkiye tanıtımını içeren yeni reklam filmi de ilk kez Madrid'de yayınladı. Oyuncu Melis Sezen'in rol aldığı yeni kampanya filmi, özellikle Frigya Vadisi üzerinden, şehrin turizm potansiyelini artırmayı ve uluslararası arenada tanıtmayı hedefliyor. Madrid'deki Türkiye tanıtım gecesine Türkiye'nin İspanya Büyükçelçisi Nükhet Küçükel Ezberci ve THY yetkilileri de katıldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Ahmet Bolat, Türkiye'nin İspanya Büyükelçisi Türk Hava Yolları'nın diğer üst düzey yöneticilerinin yanı sıra sinema ve medya sektöründen oyuncu Melis Sezen, Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin de aralarında bulunduğu basın mensupları katılım sağladı. Ayrıca Türkiye'nin büyüsünü sergileyen turistik ve tarihi "Göbeklitepe Zamanın Sıfır Noktası" sergisi de yer aldı.

Geçen yıl İspanya'dan Türkiye'ye 324 bin turistin geldiğini, bu yıl bu rakamın 500 bin civarında beklendiğini ve sonrasında ise 1 milyon İspanyol turistin hedeflendiğini söyleyen Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Ahmet Bolat, şunları söyledi:

“Türkiye'nin ulusal bayrak taşıyıcısı olarak, benzersiz hizmet anlayışımızla İspanya ile Türkiye arasındaki bağların güçlenmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. 40. yıl dönümümüz sadece geçmişteki başarılarımızı kutlamak değil, aynı zamanda bu iki canlı ülke arasındaki kültürel alışverişi, turizmi ve ekonomik bağları geliştirmeye olan bağlılığımızın da bir kez daha teyit edilmesidir."

Türkiye Cumhuriyeti'nin İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci, “İspanya ile Türkiye arasındaki 40 yıllık güçlü ortaklığı kutlamak bir onurdur” dedi. Ezberci, “Türk Hava Yolları 40 yıldır iki ülke arasında binlerce insanı birbirine bağlıyor. Köklü turizm faaliyetlerini sürdürme kararlılığımızın ve ulusal bayrak taşıyıcımızın başarısının gerçek bir yansıması olan bu kutlama, Türkiye'nin İspanya ile kurduğu güçlü ilişkinin bir göstergesidir." diye konuştu.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli, İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Ahmet Bolat

İSPANYA-TÜRKİYE: KALICI BÜYÜME İÇİNDE BİR İLİŞKİ

Türk Hava Yolları, 1984 yılından bu yana milyonlarca insanı en iyi hizmet ve kaliteyle birbirine bağlayarak İspanya ve Türkiye arasındaki ortaklığın güçlendirilmesine yardımcı oldu. 40. yıldönümünün kutlanması, iki ülke arasındaki güçlü ilişkiye olan kalıcı bağlılığı yansıtıyor. Bu ilişkinin gücü, 2023 yılında 680 binden fazla yolcunun İspanya-İstanbul arasında uçmak için Türk Hava Yolları'nı tercih etmesiyle rakamlardan açıkça görülüyor. Türk Hava Yolları'nın İspanya'daki uçuş kapasitesini 2024 takviminde yüzde 10'dan fazla artırmasıyla bu rakamın daha da fazla yukarılara çıkması bekleniyor.

İspanya'da seferlerini 14 kat artıran Türk Hava Yolları, 1984'te Madrid'den başlayarak, 1992'de Barselona, 2011'de Malaga, 2011'de Valencia ve 2012'de Bilbao'yla devam eden köprüler kurma yolculuğunun 40 yılı boyunca, İspanya ile Türkiye arasında milyonlarca yolcu taşıdı. Mayıs 2024 itibarıyla, her iki ülke arasında 450 binden fazla yolcuyu birbirine bağlayan şirket, Valensiya ve Bilbao bağlantılarında olduğu gibi kapasitesini artırmaya devam etmeyi bekliyor.  

Türk Hava Yolları'nın 2024 yaz uçuşları baz alındığında, İspanya'dan haftada toplam 84 sefer gerçekleştirdiği, en fazla bağlantının olduğu Barselona ve Madrid'in olduğu, ardından Malaga, Valensiya ve Bilbao'nun geldiği görülüyor.

Oyuncu Melis Sezen

BM İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ

Türk Hava Yolları, Birleşmiş Milletlerin turizm alanında önde gelen uluslararası kamu kuruluşu olan Dünya Turizm Örgütü (BM Turizm Örgütü) ile yakın iş birliği içerisinde çalışmak ve sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için önemli bir mutabakat zaptı (Momerandum of Understanding) imzaladı. Gerçekleştirilen imza törenine Türkiye Cumhuriyeti İspanya Büyükelçisi Nüket Küçükel Ezberci’de katılım sağladı.

Bu potansiyel iş birliği ile taraflar, sürdürülebilir turizm uygulamalarını ve havacılığın gelişimi teşvik etmeyi planlıyorlar. Gelişmekte olan destinasyonlarda hava bağlantısındaki ilerlemeleri desteklemek için kamu ve özel sektör iş birliğinin genişletilmesine odaklanılacak. Her iki taraf da kendi alanlarındaki uzmanlıklarından yararlanarak, bilgi alışverişinde bulunarak sürdürülebilir havacılık yakıtı gibi konular üzerinde çalışmalar yapacak.

İmzalanan mutabakat zaptıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, “Sürdürülebilir turizmi teşvik etme ve küresel bağlantıyı güçlendirme yönündeki ortak hedeflerimize ulaşmak için BM Turizm ile stratejik bir ortaklık kurma yolculuğuna çıkmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu potansiyel ortaklık, sürdürülebilir turizme olan bağlılığımızın göstergesi olarak dünya çapında insanları ve kültürleri bir araya getiren küresel bir havayolu olan rolümüzü de vurguluyor" dedi.

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Bağlı Üyeler Direktörü Ion Vilcu ise, “Mutabakatın imzalanmasıyla, sürdürülebilir ve sorumlu turizme olan bağlılığımızı ilerletmek için bir ortaklığa imza atıyoruz. Türk Hava Yolları, turizmin ve kültürel alışverişin desteklenmesinde küresel bir öncüdür. Bu şüphesiz sivil katılımı ve kültürel çeşitliliği teşvik etmemize ve yerel mirası öne çıkarmamıza olanak tanıyacak tarihi bir gün” ifadelerini kullandı.

Türk Hava Yolları ile Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü arasında imzalanan mutabakat zaptı, turizm ve havacılık sektörlerini yönlendirme açısından stratejik ortaklıkların önemini ortaya koymakta olup, her iki kuruluş da yakın iş birliği içinde çalışarak, ortak fayda sağlayacak konularda istişarede bulunarak küresel turizm için daha sürdürülebilir bir gelecek oluşturmayı amaçlamakta.

__________

11 ÜLKE, 10 MİLYON TURİST, 30 MİLYAR DOLAR GELİR

Turist sayısını artırmaya yönelik çalışmaları sürdüren THY; ABD, Kanada, Meksika, Avustralya, Singapur, Güney Kore, Endonezya, Japonya, Çin, Tayvan ve Malezya'ya yönelik 2023'te ciddi sonuçlar aldı. THY, 2023 yılında bu 11 ülkeden gelen turist sayısını yüzde 43 artırarak 1 yılda 1,9 milyondan 2,8 milyona çıkardı. THY, bu ülkelerden 10 milyon turist ve 30 milyar dolar gelir hedeflediğini açıkladı.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kamil 3 hafta önce Şikayet Et
    İspanya'ya akan Turistler , sırf orada kalmak istemeyebilir . Avrupalı ve Amerikalı turistlerin nereye akın ettiğine bakarak , oralara uçuş destinasyonu vermeli , Türkiye'ye gelebilecek tatilciler için atraksiyon teklifleri sunmalı ve Türkiye'den uçan seyahati cazip hale getirmeliyiz .
    Cevapla