ABD'den kripto piyasası için tarihi karar! SEC resmen duyurdu...

Bitcoin ETF’lerini onaylamasından yaklaşık altı ay sonra, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ethereum'a yatırım yapan borsa yatırım fonlarının (ETF) önünü de açan bir kural değişikliğini onayladı.

GİRİŞ 24.05.2024 10:29 GÜNCELLEME 24.05.2024 10:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Spot Ethereum ETF’lerin önünü açacak yasa değişikliğini onayladı.

Karar Bitcoin ETF’lerini onaylamasından altı aydan kısa bir süre sonra geldi. FactSet’e göre Spot Bitcoin ETF’lerine toplam net girişler 12 milyar doları aştı.

KARAR YÜZDE 20'LİK ARTIŞIN ARDINDAN GELDİ

CNBC'nin haberine göre Ethereum fiyatı gelişmeler sonrası yalnızca yüzde 2 artsa da bu, Perşembe günkü karar beklentisiyle hafta başındaki yüzde 20'lik bir artışın ardından geldi.

SEC, DAHA ÖNCE ERTELEME KARARI ALMIŞTI

BlackRock, VanEck ve Fidelity gibi birçok ABD merkezli yatırım yönetim şirketi, komisyona Ethereum için 10 spot ETF başvurusunda bulunmuştu. Şirketler, tıpkı Bitcoin gibi Ethereum'un da spot ETF'lerle geleneksel borsalarda işlem görmesini talep ediyordu.

SEC, daha önce ETF başvuruları için erteleme kararı almıştı. Başvuruları 3 defa erteleme hakkı bulunan SEC'in 23 Mayıs gün sonuna kadar "VanEck Ethereum ETF" için olumlu veya olumsuz kararını açıklaması gerekiyordu.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • ddd 3 hafta önce Şikayet Et
    kriptoya sakın bulasmayın sonu husran
    Cevapla
  • HABERSİZ 3 hafta önce Şikayet Et
    islamin onay vermedigi hiç bir alışveris sistemine asla güvenmeyeceğim ve asla para yatirmayacağım..ister karli olsun ister olmasin.haram zadeler her seye bir kilif bulur nede olsa.
    Cevapla
  • TurcoBEY 3 hafta önce Şikayet Et
    Cahiller yorum yapmasın, blok zinciri başlı başına bir devrim kriptolar da yansıması. Komplo teorileri ile iş tutacağınıza az biraz ufkunuzu genişletin çünkü gelecek blockzinciri demek!
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Sizin gibi sosyal medya takipcisi sözde ekonomistleri 3-5 yılda çarpmak Amerikanın çakal yahudi sermayesi için çileğin üzerindeki pasta gibi birşey. Milleti cehaletle suçlayacağınıza önce bir aynaya cebinizdeki deliğe bir bakın günümüzde Kripto para varoşun çakma statü aracıdır.
    Cevapla
  • Karadenix 3 hafta önce Şikayet Et
    Abd nin üçkağıt oyunları bitmez ne kadar uzaksanız o kadar güvendesiniz
    Cevapla
  • Duspes 3 hafta önce Şikayet Et
    Batışın ve kara paraları kendinde toplama hamlesi, acil merkez bankası kripto para çıkarmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle