Bakan Bayraktar'dan heyecanlandıran açıklama: Yeni keşif yakın

"Karadeniz’de yeni keşiflere yelken açıyoruz" diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Fatih Sondaj Gemi'sinin, Sakarya Gaz Sahası’nda Göktepe-2 adını verilen kuyuda sondaj çalışmalarına başladığını duyurdu.

GİRİŞ 23.05.2024 12:27 GÜNCELLEME 23.05.2024 12:27
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Karadeniz’de yeni keşiflere yelken açıyoruz. Fatih Sondaj Gemimiz, Sakarya Gaz Sahası’nda Göktepe-2 adını verdiğimiz kuyuda sondaj çalışmalarına başladı. Bir taraftan üretimi artırırken diğer yandan yeni sahalarda aramalarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Uzunluğu 229 metre, genişliği 36 metre olan Fatih Sondaj Gemisi, 51 bin 283 groston ağırlığa sahip bulunuyor.

 GABAR'DA 4 BÖLGEDE ÜRETİM 

Öte yandan Bakan Bayraktar geçtiğimiz günlerde Alparslan Bayraktar, Şırnak'ta bulunan 'Gabar'da 4 bölgede üretim yapmaya devam edildiğini açıklamıştı. Bakan Bayraktar "Burada 37 kuyu, 42 bin 500 varil günlük üretimimiz var. Haziran ayında bir ara hedef olarak 50 bin varili görmüş olacağız. Hedefimiz 100 bin varil en üst düzey üretime geçmek istiyoruz. Gabar'da petrolün kalitesi üst seviyede." dedi.

"KARADENİZ'E DAHA ÇOK ODAKLANACAĞIZ"

Yer altı kaynaklarında yeni keşifler ile enerjide dışa bağımlığın azaltılması hedefleniyor.

PETFORM Genel Sekreteri Murat Kalay, enerji alanındaki atılımlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kalay, gazın ve petrolün eş zamanlı olarak Karadeniz'de bulunup ekonomiye kazandırılmasının, Türkiye'nin son dönemde kaydettiği hidrokarbon alanındaki hamleyi daha da kıymetli yapacağını, Karadeniz'e çok daha fazla odaklanmayı sağlayacağını söyledi.

"ENERJİDE YENİ DENKLEMLER KURULUYOR"

Türkiye tüm bu hamlelerle enerji üssü olma hedefine adım adım yaklaşıyor.

Enerjide yeni denklemler kurulduğunu aktaran Kalay, "Bu da haliyle yeni enerji rotaları, yeni enerji merkezlerinin oluşmasına sebep oluyor. Jeopolitik nedenlerden dolayı ülkemiz ciddi avantajlara sahip. Merkez olma kabiliyetini kendi yerel hidrokarbon üretimimizle desteklediğimiz zaman zaten ortaya olması gereken ideal piyasa koşulları çıkıyor." dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • İnanan 5 ay önce Şikayet Et
    Trakya nın altı petrol (80 lerden beri 30 kuyu var) ve doğalgaz dolu. Marmarada doğalgaz var. Adana nın altı (1998 depremi) ve İskenderun körfezinde (1995-1998 arası İtalya körfezden petrol çıkardı) de petrol var. Kara da çıkarılan petrol denizden kat be kat ucuzdur.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Doğal gaz 25 mkup bedavaydi ama köyler ve kasabalar yararlanamadı. Şimdi köyler ve kasabalarda 100 kw a kadar elektriği bedava yapmanız gerekiyor.
    Cevapla
  • trk 5 ay önce Şikayet Et
    inşallah , enerjide dışa bağımlılık bir nevi tutsaklıktır.
    Cevapla
  • İsimsiz 5 ay önce Şikayet Et
    O deyilde. Rize çayeli açıklarında sızan petrol için, Trabzonda limanlayn gemiye noldu. Rize hava alanı gibi manipülasyonamı uğratılmaya çalışılıyor
    Cevapla
  • Fatih 5 ay önce Şikayet Et
    Desene zamlar yakın bulunmasa iyi olur her petrol, gaz bulmamız da zamlar peş peşe geliyor
    Cevapla
  • Fatih haydar 5 ay önce Şikayet Et
    O Zaman Petrol aramaya gerenk yok, hazır çıkanlara da beton dökelim, o vakit ucuzlar belki, altının, madenin borsası olduğu gibi petrolunde borsası var, her Petrol bulan ben bedava verecem diyemez.O zaman Amerika dermi biz de birsuru altın var ons fiyatı da neymiş dediğini duydunmu?
    Cevapla
  • Bumerang 5 ay önce Şikayet Et
    Petrol, doğalgaz keşifleri ile zamları ne alakası var? Uluslararası petrol borsalarında petrolün varili neyse o,doğalgazda Uluslararası metreküp fiyatına göre belirleniyor. Br de döviz kurua bağlı. Petrolü ve doğalgazın tamamını yurt içinden çıkarsak bile gene de ucuz olmaz. Cari açık değil cari fazla verilir. Böylece maaşların daha yüksek olacağı için daha fazla yakıt ve doğalgaz alınır
    Cevapla
  • AYAŞ' LI 5 ay önce Şikayet Et
    Fatih ; Adından utan. Sen ve senin gibileri, ALLAH bildiği gibi yapsın emi . Her iyi haberden sonra, bu paylaşıma başladınız. Bir ay önce motorin 45 TL olmuştu. Daha sonra bununla ve GABAR ile ilgili kaç tane haber çıktı. Bu gün motorin 41 TL. Hani her müjdeden sonra zam geliyordu ??? Bu indirim, senin bir yerlerinden mi çıktı ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle