Altından daha değerli: Dünyanın en pahalı tüyü satıldı

Yeni Zelanda'ya özgü, ne yazık ki nesli tükenmiş Huia kuşunun tek bir tüyü, açık artırmada rekor fiyata satıldı. Alıcı, bu eşsiz tüy için 46 bin 521 dolar ödedi. Bu fiyat, tüyü dünyanın en pahalı tüyü haline getirdi.

Altından daha değerli: Dünyanın en pahalı tüyü satıldı
Altından daha değerli: Dünyanın en pahalı tüyü satıldı
GİRİŞ 23.05.2024 09:38 GÜNCELLEME 23.05.2024 12:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yeni Zelanda’da nesli tükenmiş bir tür olan Huia kuşuna ait bir tüy, 46 bin 521 dolara yaklaşık 915 bin TL’ye satılarak dünyada şu ana kadar satılmış en pahalı tüy oldu.

Müzayede öncesi 3 bin dolara alıcı bulması beklenen 9 gram ağırlığındaki tüye gelen ilk teklifler tahminlerin çok üstündeydi.

SATILAN EN PAHALI TÜY

NTV’deki habere göre, Huia kuşuna ait tüy müzayede sonrasında 46 bin 521 dolara alıcı bularak, dünya genelinde satılmış en pahalı tüy oldu.

Bir önceki rekor 2010 yılında 8 bin 400 dolara satılan başka bir Huia tüyüne aitti.

ALTINDAN BİLE DEĞERLİ

Yeni Zelanda’da altının gram fiyatı 127 dolar civarında, 9 gramlık Huia tüyün gramı ise 5.169 dolara denk geliyor. Bu da tüyü altından 40 kat daha değerli hale getiriyor.

KİMİN SATIN ALDIĞI BİLİNMİYOR

Gizlilik anlaşmaları nedeniyle satıcı veya alıcı hakkındaki bilgiler açıklanmadı. Ancak her ikisinin de kayıtlı koleksiyoner oldukları ve Yeni Zelanda merkezli oldukları öğrenildi.

HUİA KUŞU

Yeni Zelanda’nın eşsiz kuş türlerinden biri olan Huia kuşunun 1907 yılında neslinin tükendiği resmen ilan edildi. Ancak 1920’lere kadar hala hayatta olduklarına inanılıyor.

Uzun yıllar boyunca adanın sembolik canlılarından biri olan Huia kuşu, avlanma ve habitat kaybı gibi insan etkileri sonucunda yok oldu.

Son bilimsel araştırmalar, Huia’nın artık doğada yaşamadığını doğruluyor.

Bu eşsiz tür, sadece müzelerde sergilenen örneklerle hatırlanıyor.

Yeni Zelanda hükümeti ve çevre koruma kuruluşları, benzersiz doğal mirası koruma çabalarını artırmak için adımlar atmaya devam ediyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • pusula 3 hafta önce Şikayet Et
    görgüsüzlüğe tüy dikmişler diyebiliriz artık
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Biz farklı mıyız? Köylerimizde ne güvercin kaldı, ne keklik, ne bıldırcın. Tarla sulayacağız diye kuruttuğumuz göllerde; zehirlediğimiz nehirlerde, derlerde nice kuş cennetleri yok oldu gitti. Hem toprağımızdan, hem suyumuzdan, hem yeşilimizden, hem de kuş cıvıltılarından olduk. Biraz özeleştiri lütfen. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğini mahvettik...
    Cevapla
  • Mizah 3 hafta önce Şikayet Et
    Aç gözlü yağmacı batı. Gittikleri yeri kuruttular.
    Cevapla