Bakan Işıkhan açıkladı: Bedelleri SGK karşılayacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SUT'taki değişiklikle hastaların muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, e-reçete ve e-rapor gibi hizmet bedellerinin Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) karşılandığını duyurdu.

GİRİŞ 22.05.2024 13:49 GÜNCELLEME 22.05.2024 16:20
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Işıkhan, sosyal medya hesabındaki paylaşımda, SGK olarak sağlık hizmetlerinde dönüşümü desteklediklerini belirtti.

Sağlık Uygulama Tebliği'nde (SUT) yapılan değişiklikle uzman hekimlerce uzaktan hasta değerlendirmeye yönelik sağlık hizmetlerini geri ödeme listesine aldıklarını vurgulayan Işıkhan, şunları kaydetti:

"Tebliğ bugün itibarıyla yürürlüğe girdi. Böylelikle hastalarımızın, Sağlık Bakanlığına bağlı ikinci ve üçüncü basamak kamu hastanelerinde, muayene, tetkik sonuçlarının değerlendirilmesi, e-reçete ve e-rapor gibi hizmetlerin bedellerini Sosyal Güvenlik Kurumumuz tarafından karşılıyoruz."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • Bağkur tescil 3 hafta önce Şikayet Et
    Kademeli emeklilik ve Bağkur tescil mağdurları ve de staj ve çıraklık mağdurlarını da unutmayın lütfen
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Part time haftada 2 gün çalışanı işi var diye saymayın lütfen. Mecburiyetten o durum. Aç kalmamak için. Çocuklarımız işsiz.
    Cevapla
  • Kartal Bey 3 hafta önce Şikayet Et
    prim eşitliği gelmeli verilen sözler tutulmalı
    Cevapla
  • Emekli Memur 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu adamı görünce adaletsizlik hak hukuk tanımama haksızlık gasp çökme vs vs geliyor ak partiye kızgınlığım nefretim artıyor. 2028 i sabırsızlıkla bekliyoruz inşallah.
    Cevapla
  • Fatma 3 hafta önce Şikayet Et
    Yaşınız yetiyordur 2002 öncesini hatırlamaya emekli memur yazdığınız için . Kişilerle ne işiniz var boş ve kindar bir yorum olmuş. Sizi gerçekleri görmeye davet ediyorum
    Cevapla
  • Eksu 3 hafta önce Şikayet Et
    işe yarar bir şey yapın. yine sandık boş çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle