Bakan Şimşek: Önceliğimiz fiyat istikrarı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, birinci önceliğin fiyat istikrarı olduğunu söyledi. Maliye politikasını sıkılacağını belirten Şimşek, "Enflasyonda uyguladığımız politika ile beklentiler arasındaki farkın azaldığını görüyoruz" dedi.

Bakan Şimşek: Önceliğimiz fiyat istikrarı
Bakan Şimşek: Önceliğimiz fiyat istikrarı
GİRİŞ 15.05.2024 12:09 GÜNCELLEME 15.05.2024 12:09

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Doha’da düzenlenen Katar Ekonomik Forumu’nda bir panelde açıklamalarda bulundu.

Şimşek, burada yaptığı açıklamasında, “Bir numaralı politika önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak” dedi.

Enflasyonu desteklemek için maliye politikasını sıkılaştıracaklarını belirten Şimşek, “Merkez Bankası harika bir iş çıkardı. Şimdi bizim sağlam destek verme zamanımız geldi” ifadelerini kullandı.

Enflasyonda uygulanan politika ile beklentiler arasındaki farkın azaldığına dikkat çekerek, "Bu yaz itibariyla tam olarak politikanın etkilerini görmek mümkün olacak. Öyle bir dönemimiz oldu ki, politik seçimler bazı problemler ve zorluklar yarattı. Bunlar çok büyük oranda artık geride kaldı. Bir şekilde daha sürdürülebilir sürece girdik ve bütün makroihtiyati adımları kaldırdık." şeklinde konuştu.

Bakan Şimşek, Doha'da iki gün boyunca temaslarda bulunacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.