Cevdet Yılmaz: Kamuda tasarruf paketi cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik' paketi kamu harcamalarını azaltırken, yurt içi tasarruflarımızı artırarak cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek." ifadesini kullandı.

Cevdet Yılmaz: Kamuda tasarruf paketi cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek
Cevdet Yılmaz: Kamuda tasarruf paketi cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek
GİRİŞ 13.05.2024 22:03 GÜNCELLEME 13.05.2024 22:57
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, mart ayı ödemeler dengesi istatistiklerini değerlendirdi.

CARİ AÇIK AZALIYOR

Cari işlemler açığının azalmaya devam ettiğini, 2024 yılı mart ayı itibarıyla yıllıklandırılmış cari açığın, 2023 yılı mayıs ayına göre 25,8 milyar dolar azalarak 31,2 milyar dolar seviyesine gerilediğini belirten Yılmaz, 2024 yılı ocak-mart döneminde ise cari açıktaki iyileşmenin geçen senenin aynı dönemine göre 13,7 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini bildirdi.

"EKONOMİ PROGRAMIMIZLA CARİ AÇIĞIN DAHA DA AZALMASINI ÖNGÖRÜYORUZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, cari işlemler dengesindeki iyileşmenin, büyük ölçüde dış ticaret açığındaki düşüşten kaynaklandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ödemeler dengesi tanımlı dış ticaret açığı, 2024 yılı ocak-mart döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre toplam 15,1 milyar dolar azalmıştır. Bugün açıkladığımız ve ana amaçlarından biri mali disiplinin güçlendirilmesi olan 'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik' paketi de kamu harcamalarını azaltırken, yurt içi tasarruflarımızı artırarak cari dengedeki olumlu gidişatı destekleyecek.

Kararlılıkla uygulamaya devam ettiğimiz ekonomi programımızla cari açığın daha da azalmasını ve finansman kalitesinin daha da artmasını öngörüyoruz."

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • KUL HAKKI 4 ay önce Şikayet Et
    Memurları doyurun yeter emekli ile işçi aç kalsada olur belediye işçilerine kamu protokol çerçevesine dahil etmeyip sisteme almadığınız her seçim belediye işçilerinin ve ailelerinin oyunu istemiyoruz demek olacak
    Cevapla
  • selim koç 4 ay önce Şikayet Et
    olumlu gidişat derken? nerede biz göremiyoruz.
    Cevapla
  • Bekir 4 ay önce Şikayet Et
    4 ile 5 yerden maaş alanlar ne olacak
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Onlar getirmedi vatandaş olarak sen getirdin
    Cevapla
  • Adalet 4 ay önce Şikayet Et
    Aşağıdakilere tadarruf değil birazda tepedelikere tasarruf mv 5 yıldan sonra bitsin devlet ömür boyu bskmadın bunlara tasarruf yspınki insnslım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle