Sanayi üretimi arttı

Sanayi üretim endeksi, martta aylık bazda yüzde 0,3 azalırken, yıllık bazda yüzde 4,3 artış gösterdi.

Sanayi üretimi arttı
Sanayi üretimi arttı
GİRİŞ 10.05.2024 10:10 GÜNCELLEME 10.05.2024 12:17

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,3 yükseliş kaydetti.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, martta madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7,5, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 4, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 5,1 arttı.

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde yıllık bazda yüzde 0,6 artış oldu.

SANAYİ ÜRETİMİNDE AYLIK VERİLER

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, martta bir önceki aya kıyasla yüzde 0,3 azalış kaydetti.

Söz konusu ayda sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi yüzde 0,2 artarken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0,3, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,5 azalış gösterdi.

BAKAN KACIR: SANAYİMİZDE ÇARKALAR HIZ KESMEDEN DÖNMEYE DEVAM EDİYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açıklanan sanayi üretimi rakamları hakkında açıklama yaptı. Bakan Kacır "Türkiye, yüksek teknolojiyle, katma değer üreterek büyümeye devam ediyor." dedi.

Bakan Kacır'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: 

Sanayimizde çarklar hız kesmeden dönmeye devam ediyor. Sanayi üretimi Mart ayında yıllık %4,3 artış kaydetti. En fazla yükseliş, yıllık %34,4 artan yüksek teknoloji üretiminde gerçekleşti. Bu göstergeler, #MilliTeknolojiHamlesi hedeflerimiz için doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor. Türkiye, yüksek teknolojiyle, katma değer üreterek büyümeye devam ediyor.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.