Karpowership, Petrobras ile Amerika kıtasında doğal gaz projeleri geliştirecek

Türk enerji şirketi Karpowership ve Brezilya'nın petrol şirketi Petrobras, Amerika'da doğal gaz projeleri gerçekleştirmek amacıyla anlaşma imzaladı.

GİRİŞ 07.05.2024 15:22 GÜNCELLEME 07.05.2024 16:06

İmzalanan mutabakat, Amerika kıtası genelinde enerji endüstrisinin talebini karşılamak ve arzı garanti altına almak için deniz üzerinde ve karada doğal gazın sıvılaştırılması, doğal gaz ve sıvı yakıt (LNG) depolanması ve yeniden gazlaştırılması programlarını içeriyor.

Karpowership, 2022 yılından beri Brezilya’nın Rio de Janeiro eyaletinde, temiz ve kesintisiz elektrik üretiyor. Bu üretim ile Brezilya’nın enerji güvenliğini desteklerken, ülkenin sosyoekonomik gelişimine de katkıda bulunmayı hedefliyor. Dünyanın en hızlı hayata geçirilen LNG-to-Power projesi olma özelliğini taşıyan Brezilya’daki 560 MW kapasiteli Powership projesine ek olarak, Karpowership’in ülkede iki güneş santrali bulunuyor. 

Karpowership Ticari Operasyonlar Grup Başkanı Zeynep Harezi Yılmaz, "Petrobras ile bu iş birliği, Güney Amerika'daki yatırım merkezimiz Brezilya'ya olan uzun vadeli taahhüdümüzü pekiştiriyor. Bu hem dünyanın en büyük enerji şirketlerinden biriyle yeni iş stratejileri üzerinde birlikte çalışmak hem de Brezilya toplumuna ve Amerika kıtasına sunduğumuz hizmetleri genişletebilmek için bir fırsat olacak." dedi.

Şirket ayrıca, gelecek yıllarda yenilenebilir projelere ve yeşil teknoloji girişimlerine yeni yatırımlar yapmayı hedefliyor. Yılmaz, uluslararası ESG (Çevre, Toplum, Devlet) uygulamalarında en iyi örnekleri esas alarak, Brezilya’da denizcilik, yakıt ve enerji sektörlerinde yeni istihdam yaratmaya kararlı olduklarını belirtiyor.

 

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.