Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu!

Merkez Bankası rezervleri, 26 Nisan haftasında düşüş yönlü ivmesini sürdürdü. Brüt rezervler 124,1 milyar dolara, net rezervler 14 milyar dolara kadar geriledi.

Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu!
Merkez Bankası'nın rezervleri belli oldu!
GİRİŞ 02.05.2024 15:16 GÜNCELLEME 02.05.2024 15:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) net rezervleri son 9 ayın en düşük seviyesine geldi.

TCMB verilerine göre 26 Nisan itibarıyla brüt rezervler 124,1 milyar dolara geriledi.

Aynı haftada net rezervler, 1 milyar 45 milyon dolar azalarak 14 milyar geriledi. Net rezervler, 19 Nisan haftasında 14 milyar 9 milyon dolar olarak kaydedilmişti. Böylece net rezervler, 28 Temmuz 2023'teki 10 milyar 894 milyon dolardan bu yana en düşük seviyesini görmüş oldu.

Swap hariç net rezervler eksi 52,6 milyar dolardan eksi 48,6 milyar dolara geldi.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafirkfm 1 hafta önce Şikayet Et
    Neden acaba
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    devletin elinde dolar var, bu ülkeye dişarıdan para dolarla geliyor, sanayici dolarla mal alıyor, satıyor. düşerse bu kime yarayacak. sakın vatandaş a deme çünkü onun elinde devletten daha fazla dolar var. allah aşkına biraz aklınızı kullanın
    Cevapla
  • H Sabri KARADENİZ 2 hafta önce Şikayet Et
    Ülkemizde bu kurlar artıkça dolara bağımlılık devam eder. Kurların her ne olursa olsun düşürülmesi enflasyonda iyilik olur Yurt dışından ne geliyorsa bunların ülkemizde üretilmesi yurt dışına bağımlılık olmaz Merkez kasaları dolar.
    Cevapla
  • eyüp 2 hafta önce Şikayet Et
    iSRAİL DOLAR BASIYOR BİZ NİYE BASMIYALIMKİ NEYİMİZ EKSİK YADA DOLARDA VAZGEÇELİM KAĞIT VERİYOR HEMDE karşılığı yok Urfa pamuğunu alıp kağıt yapıp para haline getirmiyorlarmı
    Cevapla