Vergiden kaçmak için bunu da yaptılar: Kahvenin fişini ‘gübre’ diye yazdılar!

İşletmelerin KDV’den kaçmak için uyguladığı yöntemlere bir yenisi daha eklendi. Muğla’da bir restoran, kahve alan müşterisi için oluşturduğu fişi, gübre satın alınmış gibi yansıttı.

GİRİŞ 01.05.2024 14:42 GÜNCELLEME 01.05.2024 14:42
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Düşük KDV’ye tabi ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçma eğilimine giren işletmelerle ilgili Maliye Bakanlığı tedbirlerini artırırken, yurdun dört bir yanından benzer şikayetler geliyor. KDV oranını olması gerekenden düşük uygulayan işletmelere ilginç bir örnek daha eklendi.

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde hizmet veren bir restoranın, alışveriş yapan müşterilerinin satın aldığı ürünü “gübre” diye yansıtarak fiş kestiği belirtildi.

Alaçat Mahallesi, Kaş Yolu’nda faaliyet gösteren kestiği fişte, 120 TL tutarındaki kahveyi, sıfır vergi uygulanan gübre şeklinde kayıt altına aldığı iddia edildi.

Yayınlanan fiş görüntüsünde, 120 TL'lik "gübre" alışverişinin vergi oranının %0 olarak yansıtıldığı görüldü.
 

ÖZÜR DİLEDİ

Gazeteci Hakan Demir, paylaştığı görüntü üzerine işletmenin sahibi olduğu iddia edilen Bayram Önder Akdenizli’nin kendisini arayarak özür dilediğini aktardı.

Demir, Akdenizli'nin kendisini arayarak "pos cihazının arızalı olduğunu, personelin de yine kendilerine ait olan yandaki gübre dükkanının cihazını kullandığını, bunun yanlış olduğunu, bilgisi olsa izin vermeyeceğini" söylediğini belitti. Söz konusu firmanın bölgenin vergi rekortmenleri listesinde olduğunu öne süren işletmeci Akdenizli'nin, "işletme sahibi ünvanıyla" kendisinden özür dilediğini söyledi.

PERSONEL ŞİRKETİNE ‘TEZEK İÇTİK’ Mİ DİYECEK?

27 Nisan tarihli fişle ilgili şikayetini sosyal medyadan bildiren Gazeteci Muhammed Yasir Yaman, “Düşünsenize Kahve içiyorsunuz. İşletme sahibi vergiden kaçmak için içilen kahveyi gübre olarak gösteriyor. Adam eğer iş gezisindeyse yeme içme gibi harcamalarını mutlaka fişle fatura ile belgelendirilmesi gerekir. Ne diyecek şirketine 2 fincan tezek mi içtik diyecek?” ifadelerini kullandı.

İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştüİki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü

___________

DEVLETE ZARARI 50 MİLYAR

İşletmelerin düşük Katma Değer Vergisi’ne sahip ürünler üzerinden fiş keserek vergiden kaçma yoluna gitmesinin devlete maliyetinin 50 milyar TL olduğu ifade edilmişti.  

Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası... Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 60
  • E.e 2 hafta önce Şikayet Et
    Tekel bayilerinin fişi alkol yerine meşrubat diye kesmesi.Karni tok gözü aç olanlar.
    Cevapla
  • Ah Türkiye Ah 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülkenin yıllardır hükümetsiz olduğunun en güzel göstergesi...
    Cevapla
  • Ahmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Çiftçiden de biraz vergi alın yoksa herkes faturaya gübre, tarla ürünü yazacak.Asgari ücreti verdi veriyor tarla sahibi neden vermesin ki
    Cevapla
  • 03afyon 2 hafta önce Şikayet Et
    Bir tek kişi de vergi almaya bankaya parayı koyup 30 gün sonra yüzde 50 faizini alıp kendinden başka hiçbir canlıya faydası olmayanlardan gelir vergisi neden alınmıyor demiyor.pandemide bu ara bolca uğraşılan esanafın kapısında birbirini yiyende bizdik.( Yanlışı savunmak için deildir yorumum usulsüzlük yapan katlanmalı) lakin yerden yere vurulur oldu esnaf sıfatı taşıyan herkes.
    Cevapla
  • vergi 2 hafta önce Şikayet Et
    ülkedeki tüm muhasebe ofislerine denetim yapın ve firmaların hepsini inceleyin ülkedeki tüm firmaların 3 te 2 si vergi kaçırıyor . yani ticaret yapıp para kazanandan vergi alınamıyor ve ülkenin tüm yükü fakirin sırtına yükleniyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle