Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ile mücadele kapsamında önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerin yapılacağını açıkladı. Bakanlığın çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, cezaların 10 kata kadar artırılması öngörülüyor.

GİRİŞ 25.04.2024 17:10 GÜNCELLEME 25.04.2024 17:26
Bu Habere 279 Yorum Yapılmış

Yüksek enflasyon birlikte artan fahiş fiyat tartışmaları gündemden düşmüyor.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyat ile mücadelede kararlı bir duruş sergilediklerini belirtti. Denetim ekiplerinin sürekli saha olduğunu ifade eden Bolat, "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz." dedi.

Bolat, önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerle yola devam edileceğini bildirdi.

Anayasa Mahkemesi, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü geçen yıl iptal etmişti. Kararın 1 Mayıs'ta resmen yürürlüğe girecek olması nedeniyle yeni düzenlemelere kesin gözüyle bakılıyordu.

İŞTE MASADAKİ FORMÜLLER

Ticaret Bakanlığı, fahiş fiyat ile mücadele yasası için çalışmalara bir süre önce başladı.

Fahiş fiyat artışları ve stokçulukla mücadele amacıyla Türk Ticaret Kanunu'nda yapılması planlanan değişikliklerin, gelecek hafta TBMM Başkanlığına sunulması bekleniyor.

Kanun teklifinde para cezalarının ciddi oranda artırılması bekleniyor. Ayrıca işyerinin kapatılması dahil birçok ağır ceza yer alıyor. Bakanlığın taslak metninde üst limit 350 bin lira olan cezaların 10 kat artırılması bulunuyor.

Cezaların alt ve üst limitleri yeniden belirlenecek. Kulis bilgilerine göre cezaların üst sınırı 2 milyon liradan 11 milyon liraya yükseltilecek. 10 günlük iş yeri kapatma cezası da teklifte yer alacak.

ERDOĞAN SİNYALİ VERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak ziyaretinden dönüş yolunda uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada konuya ilişkin değerlendirmede bulunmuştu.

Erdoğan, konuyla ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

Gerekli tedbirler için ilgili bakanlıklarımız şu anda çalışmalarını yapıyorlar. Kısa süre içinde somut birtakım adımlarla enflasyonu da artıran bu fahiş fiyatlara karşı mücadelemiz kesinlikle gerçekleşecektir. Ambalajların üzerine fiyatlarının yazılması konusu da düşünülebilir. Burada taviz veremeyiz, üzerine gideceğiz.

FAHİŞ FİYAT UYGULAYANLARA CEZA GELECEK

Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek.

KAYNAK: NTV, AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 279
  • Sami 1 hafta önce Şikayet Et
    10 katı nedir dalga mı geçiyorsunuz o paralar çerez parası yıllık cirosunun yarısına el koyun bak bidaha tenezül ederler mi?
    Cevapla
  • Öztekin 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu tür işlemlerde caydırıcılık ağır cezalar olursa gerçekleşebilir. 350K tutarı zaten vatandaşa ödetecekler. Bedeli kendilerine ödetmelisiniz ki yapmasınlar. Bunun yolundan biri de hapis cezası, tüm mal varlıklarına el konulması ticari faaliyetlerden ömür boyu men gibi değişik yöntemleri var. Gelişmiş ülkelerde neden yapamıyorlar bakmak lazım.
    Cevapla
  • Murat Kara 1 hafta önce Şikayet Et
    hükümetin anlamak istemediği nokta; para cezâları vermekle bu azgın gürûhun bu işten vazgeçmeyeceği zîrâ; cezâları ürün fiyatlarına yansıtıyorlar, olan yine millete oluyor !.Tek çözüm, ticaretini engellemek; kanun çıkartmaktan mı âciz hükümet ? Fáhiş fiyat ugulayanın ticârethânesi 2-3 ay kapatılır şeklinde kânun çıkarılır ve sorun çözüme kavuşturulur...
    Cevapla
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    onun yerine heryere devlet market acmasi gerek yoksa bu mafia sistemi bitmez bes on mafir cete zengin olsun diye erdogan yillarca bekledi ayni ev araba gibi sonra konrol edemiyor
    Cevapla
  • 2247 1 hafta önce Şikayet Et
    yerli bakkaldan ucuz alış verişe devammı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle